Küldj üzenetet

Amennyiben kérdése lenne hozzánk, küldje el nekünk!

Vagy keress információt oldalunkon:

Követés:
PÁPA - KULTÚRA

Barokk muzsika a Fő téren

Babos Petra | 2021.09.26.

A Pápai Barokk Vigasságok zárónapján az Ewald Rézfúvós Együttes játszott a Fő téren. A formáció 1996-ban alakult a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem akkori hallgatóiból. A kvintett művészei szólistaként is elismertek, hiszen országos versenyek győztesei, illetve díjazottjai. Első nemzetközi versenyükön a műfaj legrangosabb világversenyén első és különdíjban részesültek.  Ezt követően az együttes nyolc nemzetközi versenyről hozott rangos díjakat.

Bakó Levente művészeti vezető a Médiacentrumnak felidézte, Pápa városával régre nyúlik vissza a munkakapcsolatuk, hiszen nem először jöttek városunkba. Zenéltek már a Bartók Béla Zeneiskolában, a hangulatos zsinagógában és tavaly a karantén idején két lakótelepen.

– Nagy örömünkre, most a Pápai Barokk Vigasságokra hívtak meg minket. A mai repertoárunkban elsősorban barokk zene volt, de játszottunk népszerű operarészleteket, reneszánsz dallamokat és könnyűzenei darabokat is – tudtuk meg Bakó Leventétől, aki hozzátette, a barokk zenét leginkább a sokszólamúság, a fényűzés, pompa jellemezte.

A vidám koncertet sokan hallgatták a nyárias időben a Fő téren, az arra kerékpározók közül is többen megálltak egy-egy zeneszám erejéig.





Keresés tartalmaink között

Kérjük adja meg a keresett kifejezés az alábbi mezőben: