Jótékony célért futottak

330
Fotó: Haraszti Gábor

100.000 forint gyűlt össze a Fuss szívvel egy mosolyért elnevezésű jótékonysági futóversenyen, melyen a szervezők a nevezési díjakból és a támogatók jóvoltából „Az Időskorúak Szociális Ellátásáért Alapítványt” támogatták. A befolyt összeget dr. Áldozó Tamás jelenlétében Mihályfi Ákos főszervező adta át Szalainé Tihanyi Andreának, az Egyesített Szociális Intézmény intézményvezetőjének.

Szeptember 4-én Döbröntén negyedik alkalommal rendezték meg a sporteseményt, a szervezők már az esemény felhívásakor is hangsúlyozták, az idei alkalom is jótékony célt szolgál. Bár a nevezői létszám elmaradt a várttól, így is 100.000 forintot sikerült összegyűjteni.

– Nagyon hálásak vagyunk a futóverseny szervezőinek és résztvevőinek, minden adománynak örülünk, amit az alapítványon keresztül fel tudunk használni, nyilván ez nemcsak a Fogyatékosok Nappali Intézményét érinti, hanem az összes szolgáltatásunkat. A felajánlott összeget 22 ezer forinttal kiegészítve terveink szerint fejlesztőjátékok vásárlására fordítjuk – tájékoztatott Szalainé Tihanyi Andrea intézményvezető.

Mihályfi Ákos főszervező ugyan csalódott volt a létszám miatt, ám annak nagyon örült, hogy a rászorulók mindennapjait kicsivel könnyebbé tudják tenni.

– Sajnos az összeg jelképes, de úgy gondolom, jó helyre került a pénz, köszönetet érdemel mindenki, aki adományával hozzájárult e nemes ügyhöz. Az idei visszafogottabb érdeklődés nem szegte kedvünket, a tanulságokat levonva jövőre is várjuk a futni és jótékonykodni vágyókat.

Dr. Áldozó Tamás polgármester az átadáson azt mondta, minden civil kezdeményezést szívesen támogat, ami jótékony célt szolgál.

– Őszinte elismerésem mindenki felé, aki az eseményen részt vett, adakozott és önkéntesként segített. Nem volt könnyű helyzetben a verseny, hiszen több más környékbeli futóeseménnyel egy időben rendezték, bízom benne, hogy a szervezők lendülete kitart és jövőre is meghirdetik. Az alapítvány az a célszervezet volt, ahová már a pandémia idején is irányítottuk a fejajánlásokat, azt hiszem, aki ennek az intézménynek adja a felajánlását, biztos lehet benne, hogy azt a pénzt hatékonyan és a legjobb helyen fogják felhasználni.

A papesvideke.hu oldalon megjelenő valamennyi írást és képet szerzői jog véd. A cikkek és képek üzleti célú felhasználása kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető a web(kukac)papaesvideke.hu címen. Megértésüket köszönjük!