Küldj üzenetet

Amennyiben kérdése lenne hozzánk, küldje el nekünk!

Vagy keress információt oldalunkon:

Követés:
KÉK HÍREK

Kábítószer volt az autójában, a pápai rendőrök elfogták

Pápai Rendőrkapitányság | 2021.09.29.

A Pápai Rendőrkapitányság befejezte a 19 éves helyi fiatal ügyében folytatott vizsgálatot.

A rendőrök 2019. szeptember 19-én délután Pápán igazoltattak egy 19 éves helyi autóst. A jármű átvizsgálása során csokis-papírba csomagolt kábítószergyanús növényi anyagot találtak, melyet lefoglaltak, majd a sofőrt mintavétel céljából előállították a helyi egészségügyi intézménybe. A nyomozás során az igazságügyi szakértő megállapította, hogy a lefoglalt anyagmaradvány kábítószernek minősül, valamint a férfi korábban amfetamint és metamfetamint fogyasztott. A fiatal gyanúsítottként történő kihallgatása alkalmával elismerte tettét és vállalta, hogy kábítószer-használatot kezelő ellátásban vesz részt, ezért az ellene kábítószer birtoklása vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indult büntetőeljárást 2020. július 6-án a Pápai Járási Ügyészség felfüggesztette egy évre. A rendőrök az egy év elteltét követően megállapították, hogy a férfi az általa önként vállalt kezelést el sem kezdte.

A Pápai Rendőrkapitányság a nyomozás vizsgálati szakaszában a szükséges eljárási cselekményeket elvégezte, és az iratokat átadta az illetékes ügyészségnek.

Az amfetamin és származékai a központi idegrendszert stimulálják, serkentik. Hatásuk a szervezetben a természetes állapotban előforduló adrenalinhoz hasonló. A stimulánsokat gyakran más drogokkal vagy alkohollal is keverik, így a hatás kiszámíthatatlanná válik, halálos kimenetelű is lehet. Ha a szerfogyasztó egyszerre nagy dózist vesz be, nyugtalanná válik, fáj a feje, mellkasi fájdalmai és szívpanaszai lesznek. A hosszú távú használat következtében a szerfüggő fizikai és szellemi teljesítőképessége csökken, fogai meglazulnak, csontjai könnyebben törnek, májkárosodása lesz, idő előtti öregedés jelei mutatkoznak rajta. Hosszú távú amfetamin-fogyasztás megszakítása vagy hirtelen csökkentése után megvonási tünetek fejlődnek ki néhány órán vagy napon belül. A megvonási tünetek jelentkezhetnek fáradtságban, rossz hangulatban, hetekig tartó depresszióban. A szerhasználó fáradt az álmatlanság miatt, nem tud figyelni. Időközönként kínzó éhségtől szenved, és a nehezen legyőzhető szer utáni sóvárgása állandó feszültségben tartja.


  • Friss hírünk
    Videó
    Pápa TV híradó

    Híradó 2024.04.26.

    A legfontosabb hírek a városból.

    Elolvasom »
    Követés:



Keresés tartalmaink között

Kérjük adja meg a keresett kifejezés az alábbi mezőben: