Küldj üzenetet

Amennyiben kérdése lenne hozzánk, küldje el nekünk!

Vagy keress információt oldalunkon:

Követés:
A város velünk épül

Megkezdődött a munka a Gróf úton

Huszár Hajnal | 2021.09.29.

Ma felvonultak a kivitelezők a beavatkozási területre és megkezdték a Gróf út felújítását. A város egyik legforgalmasabb gyűjtőútja 760 méter hosszan, teljes szélességben megújul a Szabadság utcai körforgalomtól az Ötödik utca vonaláig. Az építők a Harmadik utcánál álltak be a munkaterületre, itt kezdték meg a szegély elbontását és az aszfalt felvágását. 

A felújítás módját az út állapotához igazították, így ahol csak a burkolat sérült, ott új aszfaltréteget kap az utca, ahol pedig szükséges, az útalapot is újjáépítik – tudtuk meg Rádi Róberttől, a városfejlesztési osztály vezetőjétől. Emellett  új szegélyt építenek és a csapadékvíz-elvezetőket is kitisztítják, kijavítják.

Mindez azt jelenti, hogy 1523 méter szegélyt, 194 köbméter útalapot és 113 köbméter aszfaltot bontanak el. Az elbontott útalap helyén újat alakítanak ki 232 köbméter mennyiségben és a teljes – 7 méter – szélességben két, illetve három réteg aszfalttal burkolják le az utat. A fejlesztés részeként két autóbuszöböl is megújul, ezek térkőburkolatot kapnak, a munkálatok végén pedig 1550 négyzetméter felületet újrafüvesítenek az útpálya mellett.

Az útfelújítás idején jelentős forgalomkorlátozásra kell számítani, bár teljes útlezárást egyelőre nem tervez a kivitelező. Sebességkorlátozást és útszűkületet viszont igen, bár a mai napon úgy tűnt, a járművezetők nem vették észre a kihelyezett 30-as táblákat. A megrendelő és a kivitelező azt kéri, a munkavégzés biztonsága és a balesetek elkerülése érdekében mindenki tartsa be az előírt sebességkorlátozásokat és legyen tekintettel arra, hogy a Gróf úton munkavégzés zajlik. A kerékpárosoknak azt javasolják, ha tehetik, válasszanak más útvonalat az építkezés idején.

A beruházás az önkormányzat saját forrásából valósul meg, a kivitelezés költsége közel 120 millió forint. Dr. Áldozó Tamás polgármester ezzel kapcsolatban elmondta, pályázati támogatást nem remélhet a város belterületi utak felújítására, bár korábban több városi gyűjtőútra is kapott az önkormányzat kormányzati forrást. Így most számba vették a rendelkezésre álló saját lehetőségeket és ebből kezdik meg a városi utak megújítását. Hozzátette, ez a mostani beruházás egy ingatlanértékesítésből származó pénzből valósulhat meg, de az lenne a szerencsés, ha a városnak lenne annyi adóbevétele, ami biztosítja a folyamatos útfelújítást. A városvezető abban bízik, az ipari parkban megvalósuló fejlesztések eredményeképpen néhány éven belül ez is bekövetkezik.


  • Friss hírünk
    Videó
    Pápa TV híradó

    Híradó 2024.04.18.

    A legfontosabb hírek a városból.

    Elolvasom »
    Követés:



Keresés tartalmaink között

Kérjük adja meg a keresett kifejezés az alábbi mezőben: