Küldj üzenetet

Amennyiben kérdése lenne hozzánk, küldje el nekünk!

Vagy keress információt oldalunkon:

Követés:
PÁPA - SPORTSPORT

Kézilabda-kiválasztót rendeztek Pápán

Haraszti Gábor | 2021.09.30.

A Magyar Kézilabda Szövetség égisze alatt megvalósuló komplex tehetséggondozó program egyik állomásának a sportcsarnok adott otthont, ahol a megyei szakfelügyelők ajánlásai alapján a 6-8. osztályos tanulók válogatóját rendezték.

A Magyar Kézilabda Szövetség Tehetség Programja egy olyan lehetőség, amely a sportágban lévő tudásanyag és társadalmi kapcsolatok felhasználása révén segíti az ifjú sportolókat karrierjükben és tanulásukban egyaránt. A Tehetséggondozó Program több, egymástól különálló, de egymással együttműködő fejlesztő elemből áll. A program lényege, hogy bármilyen kisműhely rendelkezhet „csiszolatlan gyémánttal”, így akár azok a tehetséges, ügyes gyerekek is előtérbe kerülhetnek, akik nehezebb körülmények között nevelkednek, mert nincs minőségi infrastruktúra vagy nem áll rendelkezésre kellő edzéslehetőség. A korosztályukban a legjobbnak, legügyesebbnek, legtehetségesebbnek vélt gyerekek különböző feladatokban mutathatták meg tudásukat, a cél az volt, hogy egy olyan keret alakuljon ki, mellyel a jövőben tehetséggondozó táborokban még célirányosabban és specifikusosabban foglalkozzanak.

Horváth László mesteredző, szakfelügyelő arról tájékoztatta a Médiacentrumot, hogy a 12 éves korosztály számára több állomást alakítottak ki a küzdőtéren, ahol egyebek mellett támadó- és védekezőgyakorlatokat végeztek labdával és labda nélkül.

– Szökdeléses feladatokban, falra passzolásban, labdavezetésben, kapura lövésben, cselezésben, távolba dobásban és 3-3 elleni játékban mérették meg magukat a gyerekek, a szakképzett edzők az eredményeket, a távolságokat, illetve a technikai végrehajtást is árgus szemmel figyelték és dokumentálták, az eredményeket pontrendszerré alakították át és vetették össze a többi helyszín teljesítményeivel. Aki a programba bekerül, három éven keresztül lehet a projekt részese.

A szövetség a programot éves szinten, egymásra építve az iskola szünetekben fogja megvalósítani. A pápai eseményen egykori klasszis játékosok, Kiss Éva és Iváncsik Gergő is részt vettek.


  • Friss hírünk
    ZENE

    A Grammy-díjas gospelénekesre emlékezünk…

    Az amerikai gospel előadó és dalszerző, Sandra Crouch (1942-2024) a...

    Elolvasom »
    Követés:



Keresés tartalmaink között

Kérjük adja meg a keresett kifejezés az alábbi mezőben: