Kézilabda-kiválasztót rendeztek Pápán

143
Fotó: Haraszti Gábor

A Magyar Kézilabda Szövetség égisze alatt megvalósuló komplex tehetséggondozó program egyik állomásának a sportcsarnok adott otthont, ahol a megyei szakfelügyelők ajánlásai alapján a 6-8. osztályos tanulók válogatóját rendezték.

A Magyar Kézilabda Szövetség Tehetség Programja egy olyan lehetőség, amely a sportágban lévő tudásanyag és társadalmi kapcsolatok felhasználása révén segíti az ifjú sportolókat karrierjükben és tanulásukban egyaránt. A Tehetséggondozó Program több, egymástól különálló, de egymással együttműködő fejlesztő elemből áll. A program lényege, hogy bármilyen kisműhely rendelkezhet „csiszolatlan gyémánttal”, így akár azok a tehetséges, ügyes gyerekek is előtérbe kerülhetnek, akik nehezebb körülmények között nevelkednek, mert nincs minőségi infrastruktúra vagy nem áll rendelkezésre kellő edzéslehetőség. A korosztályukban a legjobbnak, legügyesebbnek, legtehetségesebbnek vélt gyerekek különböző feladatokban mutathatták meg tudásukat, a cél az volt, hogy egy olyan keret alakuljon ki, mellyel a jövőben tehetséggondozó táborokban még célirányosabban és specifikusosabban foglalkozzanak.

Horváth László mesteredző, szakfelügyelő arról tájékoztatta a Médiacentrumot, hogy a 12 éves korosztály számára több állomást alakítottak ki a küzdőtéren, ahol egyebek mellett támadó- és védekezőgyakorlatokat végeztek labdával és labda nélkül.

– Szökdeléses feladatokban, falra passzolásban, labdavezetésben, kapura lövésben, cselezésben, távolba dobásban és 3-3 elleni játékban mérették meg magukat a gyerekek, a szakképzett edzők az eredményeket, a távolságokat, illetve a technikai végrehajtást is árgus szemmel figyelték és dokumentálták, az eredményeket pontrendszerré alakították át és vetették össze a többi helyszín teljesítményeivel. Aki a programba bekerül, három éven keresztül lehet a projekt részese.

A szövetség a programot éves szinten, egymásra építve az iskola szünetekben fogja megvalósítani. A pápai eseményen egykori klasszis játékosok, Kiss Éva és Iváncsik Gergő is részt vettek.

A papesvideke.hu oldalon megjelenő valamennyi írást és képet szerzői jog véd. A cikkek és képek üzleti célú felhasználása kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető a web(kukac)papaesvideke.hu címen. Megértésüket köszönjük!