Küldj üzenetet

Amennyiben kérdése lenne hozzánk, küldje el nekünk!

Vagy keress információt oldalunkon:

Követés:
PÁPA - SPORTSPORT

Véget ért a PAC pályaavató programsorozata

Haraszti Gábor | 2021.09.30.

A hatodik állomással befejeződött a Pápai Atlétikai Club „Pályaavató programsorozat a pápai Sport Centrumban” elnevezésű projektje, a hat alkalmon összesen közel ezer emberrel ismertették meg a sportcentrumot és az atlétikasportág különböző válfajait.

Az utolsó alkalmon a középiskolások vehették birtokba a sportcentrumot, sajnos az időjárás nem a legszebb arcát mutatta, így az eső miatt a Kis Károly-futófolyosón várták a klub edzői a dákokat.

– Rendezvényünkre három osztály jelezte részvételi szándékát, akiket csütörtökön reggel fogadtuk az atlétikapályán – tájékoztatott Györkös Virág edző, szervező. – A programon a gyerekek három állomáson (távolugrás, 60 méter futás, súlylökés) ismerkedhettek meg az atlétika mozgásformáival, emellett egyéni felmérésekben vettek részt. Közel száz fő látogatott el ezen a napon a létesítménybe.

A programsorozat végén Györkös Virág elégedetten értékelt, hiszen rengeteg óvodást, általános iskolást és felnőttek sikerült megszólítaniuk.

– Szeptemberben az óvodások ügyességi feladataival indult eseményünk, két turnusban 11 óvodát fogadhattunk az atlétikapályán, a kísérőiket és a szülőket is idevéve összesen 370 látogatónk volt ezen a napon. Ezután az általános iskola alsó tagozatosai következtek, két turnusban hat iskola 11 osztálya látogatott el hozzánk. A gyerekekre ismét hat állomás várt, 277 fő volt a létszám. Szeptember 18-án az amatőröket, azaz a hobbifutókat is üdvözölhettük a sportkomplexumban. Először megmutattuk az érdeklődőknek a külső atlétikapályát, majd pár kör után a futófolyosóra sétáltunk át. A csapat egy része megnézte a kimondottan atléták számára kialakított sportágspecifikus erősítőtermet, ezek után megismerkedtek az egyéb atlétikaeszközökkel (medicinlabda, gátak, szivacsgerely, rajtgépek). A felső tagozatosok múlt héten jártak nálunk, a 240 főt szintén két turnusra osztottuk. Tíz városi iskola tizenhat csapata három állomáson (rúdugrás-gátfutás, gerelyhajítás, súlylökés-kalapácsvetés) ismerkedhetett meg az atlétika mozgásformáival, emellett négy versenyszámból álló (távolugrás, medicinlabda-hajítás, 60 méter futás, 8×100 méteres váltó) csapatversenyben vehettek részt – mondta az atléta-edző.

Az elmúlt hétvége megható és kacagtató pillanatokat egyaránt tartogatott, a Kis Károly-futófolyosó névadó ünnepségén köszöntőt mondott dr. Kovács Zoltán országgyűlési képviselő, dr. Áldozó Tamás polgármester, valamint Rádi Róbert, a Pápai Atlétika Club elnöke. Az egykori atléták előbb tiszteletkört tettek a pályán, majd Tóth Péter, a sportlétesítmény ügyvezetője bemutatta az épületet. A PAC kiállítással is készült az eseményre, ahol bemutatták a 80-as évektől napjainkig a klub életére jellemző tárgyakat, érmekből, oklevelekből, versenyruházatokból és fényképekből álló kiállítást böngészhetett a közönség.





Keresés tartalmaink között

Kérjük adja meg a keresett kifejezés az alábbi mezőben: