Küldj üzenetet

Amennyiben kérdése lenne hozzánk, küldje el nekünk!

Vagy keress információt oldalunkon:

Követés:
PÁPA - SPORTSPORT

Huszonhárom kilogrammos pontyot fogott Karvas Gábor

Haraszti Gábor | 2020.10.16.

A világ leghosszabb pontyfogó versenyén a Niklcarprus-Strandi tó csapat tagjaként 12. helyen végzett Karvas Gábor, aki Balatonszemesen élete eddigi legnagyobb balatoni halát fogta.

Október 1-10. között nyolcadik alkalommal rendezték meg a Nemzetközi Balatoni Bojlis Horgászversenyt, melyen összesen 106 csapat indult. A bajnokság lényege az volt, hogy nyolc darab nyolc kilogramm feletti halat kellett fogni a versenybe kerüléshez, az nyert, akinek a nyolc hal súlya a legtöbb volt.

Több mint 20 balatoni településen, 120 kilométeres versenypályán a 450 versenyző közel 700 bottal igyekezett minél nagyobb halakat szákolni. A Varga Dávid, Zimmermann Árpád, Filakovszky Gyula, Karvas Gábor alkotta csapat nagyszerűen teljesített, a 187 órás non-stop horgászat során több mint 131 kilogramm halat fogott ki Balatonszemesnél, ami az igen értékes 12. helyet jelentette a baráti társaság számára.

– Amikor kihúztuk a déli parti helyet, bevallom őszintén, kicsit elkeseredtünk – mesélte Karvas Gábor, aki már ötödik alkalommal indult ezen a megmérettetésen. – Tisztában voltunk vele, hogy a déli parton jóval nehezebb horgászni, hiszen mintegy 40 centiméterrel sekélyebb a víz az északihoz képest. Tudni kell, hogy ezen a versenyen csónakból horgászunk, nekünk 470 méteren keresztül 70 centiméteres volt a víz, ami jócskán megnehezítette a dolgunkat, hiszen elsőfokú viharjelzésben csak 500 méterig lehet bemenni, másodfokúnál egyáltalán nem, így abban bíztunk, hogy ezen a 30 méteren tudunk olyan vizet találni, ahol lehet horgászni. Így is lett.

A csapatok a másodfokú viharjelzés miatt több napon is keményen küzdöttek az elemekkel, sokszor nem is tudtak vízre szállni, ugyanakkor a viharos időjárás miatt a halak kapókedve is növekedett. Karvasék a parttól egy nagyjából 500 és 900 méter közötti területen horgásztak, nem is akárhogy, hiszen már az első napon – egy tíz perces fárasztás után – egy méretes ponty akadt horogra.

– A verseny legelső 20+-os fogása fűződik a nevemhez, szombat hajnalban ugyanis egy 23 kilogrammos tükörpontyot sikerült horogra akasztani, hatalmas volt az öröm és a boldogság. Több mint 10 éve horgászom a Balatonon bojlis módszerrel, ez az egyéni rekordom, a lehető legjobbkor jött. A kötelező nyolc darab nyolc kiló feletti halmennyiséget egyébként három nap alatt teljesítettük, onnantól kezdődtek a problémáink, hiszen a másodfokú viharjelzés miatt nem tudtunk vízre menni, ha mégis, nagy hullámok voltak, megfordult a szél is, nagyon nehéz peca volt, rendkívül elégedettek vagyunk a 12. hellyel.

Karvas Gábor kiemelte, már a sorsolásnál tudták, hogy az első helyre semmi esélyük nincs, az elsődleges céljuk így az volt, hogy a 18 csapatból álló szektorukat megnyerjék, ami sikerült is. A versenyen összesen 30 darab 20 kg feletti fogás született, a győztes a Provincial Team alakulata lett 146,5 kilogramm kifogott hallal. 


  • Friss hírünk
    Videó
    Pápa TV híradó

    Híradó 2024.04.25.

    A legfontosabb hírek a városból.

    Elolvasom »
    Követés:



Keresés tartalmaink között

Kérjük adja meg a keresett kifejezés az alábbi mezőben: