Műszaki szakemberek találkozója

1249
Fotó: Pintér Ádám

Több mint fél évszázados hagyomány már, hogy szeptember utolsó csütörtökén egy kötetlen hangulatú rendezvényre összegyűlnek Pápa és környéke műszaki szakemberei. Az 53. Műszaki Napot ma tartották Döbröntén, a Patakmalom Vendégházban.

Nagy Szabolcs, a mai program szervezője a Médiacentrumnak elmondta, a nagy hagyományú rendezvényt már évek óta a Kovácsi-Fal Kft. rendezi. Mint megtudtuk, az elmúlt évben a koronavírus-járvány miatt nem tudtak találkozni az építőiparban tevékenykedő szakemberek, ezért a szokásosnál is nagyobb érdeklődés övezte a találkozót, ami felszabadultan, jó hangulatban, finom falatok mellett telt és természetesen a hagyományos tombola sem hiányozhatott. Nagy Szabolcs hangsúlyozta, a találkozó jó alkalmat teremt arra, hogy a különböző szakterületeken dolgozók találkozzanak, kötetlen hangulatban beszélgessenek és ezután gördülékenyebben megy a munkavégzés. S hogy mi a titka annak, hogy ez a rendezvény már több mint fél évszázados múltra tekinthet vissza? Erre a kérdésre Nagy Szabolcs úgy válaszolt, hogy a titok az emberekben rejlik, illetve abban, hogy mindannyian úgy gondolják, szükségük van egy napra az évben, amikor hasonló területen dolgozókkal találkozhatnak, megoszthatják egymással gondolataikat, problémáikat, sikereiket és lehetőségük van tapasztalatcserére. – Fontosak ezek a találkozók, hiszen a mindennapok szigorú munkával telnek. Ott nem lehet sokat viccelni, hiszen amit építünk, annak állnia kell, annak az utókort is szolgálnia kell. A mai nap arról szól, hogy kicsit szórakozzunk, kicsit feloldódjunk – mondta Nagy Szabolcs.

A papesvideke.hu oldalon megjelenő valamennyi írást és képet szerzői jog véd. A cikkek és képek üzleti célú felhasználása kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető a szerkesztoseg(kukac)papaimediacentrum.hu címen. Megértésüket köszönjük!