Az időseket köszöntötték a Vörösmarty úti otthonházban

1926
Fotó: Babos Petra

Az idősek világnapja alkalmából szervezett ünnepséget Pápa Város Önkormányzatának Egyesített Szociális Intézménye ma délután a Vörösmarty úti otthonházban. Bálint Henrietta részlegvezető köszöntője után a Szalainé Tihanyi Andrea intézményvezető szólt a szép számban megjelentekhez. Kiemelte, nagyon boldogok, hogy egy év kihagyás után ismét együtt ünnepelhetnek. Az intézményvezető beszédében felidézte az elmúlt időszak küzdelmes és nehéz perceit.

– Az új helyzet, a hirtelen elrendelt intézkedés félelmet és bizonytalanságot okozott mindenkinél, nagy kihívás előtt álltunk. Az idei év még nehezebb volt, mint az előző, de már volt tapasztalatunk. Kollégáim mindent megtettek annak érdekében, hogy a hosszú napok, hetek minél zökkenőmentesebben teljenek, a lakóknak mindenük meglegyen, amire csak szükségük van, próbálták pótolni a hiányzó családtagokat. Soha eddig nem voltak ennyire rászorulva az ő segítségükre, szeretetükre, megértésükre. Szeretném ezért megköszönni minden lakónak és hozzátartozónak a türelmét. Ápoló, lakó, hozzátartozó soha ilyen közel nem került egymáshoz, mint ebben az időszakban – emelte ki az intézményvezető, aki elmondta, büszkeséggel tölti el mindannyiukat az a visszaigazolás, hogy jól végezték munkájukat, ugyanis Pápa Város Önkormányzata a Covid-19 vírus miatti veszélyhelyzetben tanúsított példamutató és összetartó munkájáért Pápa Városért Érdemérem kitüntetést adományozott az Egyesített Szociális Intézmény dolgozói kollektívája részére. Végül azt kívánta minden jelenlevőnek, hogy jövőre már csak egy múló emlék legyen az elmúlt időszak, s azt, hogy ugyanebben a körben tudjanak együtt ünnepelni ezen a jeles napon.

Dr. Kovács Zoltán országgyűlési képviselő köszöntőjében elmondta, a pandémia idején dr. Áldozó Tamással együtt aggódtak az idősekért, azért, hogy az otthonházakban lakók és dolgozók ne fertőződjenek meg.

– Az alattomos vírus szétzilálta a helyi közösségeket, az otthonokban élőkét is. A dolgozók komoly nehézségekkel néztek szembe, ám ezeknek az erőfeszítéseknek az lett az eredménye, hogy ma mindannyian itt lehetünk, s ünnepelhetünk az idősek világnapján. Köszönettel tartozunk idős szüleinknek, nagyszüleinknek, hiszen mi sem lehetnénk itt, ha ők nincsenek – emelte ki az országgyűlési képviselő, aki boldog, tartalmas éveket kívánt a lakóknak.

Dr. Áldozó Tamás polgármester azt kívánta az időseknek, hogy legyen részük jó egészségben, érezzék magukat biztonságban, legyenek szép hétköznapjaik és ünnepeik, s teljenek örömmel a mindennapjaik az intézmény falai között, végül pedig azt, hogy még nagyon sokszor találkozzanak ebben a közösségben.

Ezt követően Szalainé Tihanyi Andrea és Kissné Marton Bernadett vezető ápoló az otthonház két legidősebb lakóját köszöntötte, a 99 éves Bálint Zoltánné Elvira nénit és a 96 éves Borbás Istvánné Erzsi nénit.  A legrégebben beköltözött lakókat is köszöntötték, akik 22 éve laknak már a Vörösmarty úti intézményben. Ők Kisgyörgy Jánosné és Meidl Dezsőné.

A meghitt rendezvényen a Pápai Bartók Béla Zeneiskola növendékeinek műsora után Kiss Kata előadásában hallhatták Aranyosi Ervin Üzen az ősz című versét. A köszöntők után Tóth Tünde előadóművész zenés összeállítása zárta az idősek világnapja alkalmából rendezett programot.

A papesvideke.hu oldalon megjelenő valamennyi írást és képet szerzői jog véd. A cikkek és képek üzleti célú felhasználása kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető a szerkesztoseg(kukac)papaimediacentrum.hu címen. Megértésüket köszönjük!