Küldj üzenetet

Amennyiben kérdése lenne hozzánk, küldje el nekünk!

Vagy keress információt oldalunkon:

Követés:
PÁPA - SPORTSPORT

Tokió bronzérmese látogatta meg a cselgáncsozókat

Haraszti Gábor | 2021.10.01.

Tóth Krisztián olimpiai bronzérmes cselgáncsozó és Pánczél Gábor, a magyar férfi judo válogatott szövetségi kapitánya volt a Pápai Judo Akadémia vendége, a pápai judokák egy közös edzés keretében együtt gyakorolhattak a sokszoros bajnokkal és mesterével.

Nem első alkalommal látogatott el az akadémiához az olimpikon és edzője, 2018-ban ugyanis jártak már Pápán.

– Egy egyesület életében, egy edző munkájában nagyon fontos a példamutatás, a példaképek állítása – fogalmazott Pillér Gábor, az egyesület elnöke. – A gyerekeknek hatalmas motiváció, ha olyan ikonokkal találkozhatnak, mint például Tóth Krisztián, Ungvári Miklós vagy épp Pupp Réka. Fontos, hogy testközelből találkozhassanak ilyen sportolókkal, együtt edzhessenek velük, elleshessenek néhány mozdulatot. Krisztián egy nagyon szimpatikus, közvetlen srác, aki hatalmas eredményt ért el Tokióban, nagy örömünkre bronzérmét is elhozta, a fiataloknak már az is nagy élmény volt, hogy egy olimpiai érmet a kezükbe vehettek. A Honvédelmi Sportszövetség támogatásával az a célunk, hogy a jövőben további olimpikonokat is köszönthessünk Pápán.

Az év magyar cselgáncsozójának öt alkalommal megválasztott klasszis 90 kilogrammos súlycsoportban szerzett bronzérmet, ami Magyarország 500. érmét jelentette a nyári olimpiákon. Krisztián a japánok versenyzőjét, egy világbajnokot és egy Európa-bajnokot is legyőzve állhatott fel a dobogó harmadik fokára.

– Jól sikerült a felkészülés és pozitívan tudtunk túllendülni a pandémiás időszakon, mindenki beletette a munkáját abba, hogy Tokióból éremmel térjek haza – mesélte a 27 esztendős cselgáncsozó. – Úgy érzem, ez a bronzérem keretbe foglalta eddigi pályafutásomat, de itt még nem állok meg, motivált vagyok, hiszen szeretnék az első magyar cselgáncsozó lenni, aki két olimpiai éremmel is büszkélkedhet. 




Keresés tartalmaink között

Kérjük adja meg a keresett kifejezés az alábbi mezőben: