Küldj üzenetet

Amennyiben kérdése lenne hozzánk, küldje el nekünk!

Vagy keress információt oldalunkon:

Követés:
PÁPA - KÖZÉLET

A zene világnapját ünnepelték a Szivárvány ovisok

Pintér-Papp Eszter | 2021.10.01.

„Alma, alma, piros alma odafenn a fán…” énekelték csengő hangon a Szivárvány óvoda Piros csoportjának apróságai ma délelőtt a piaccsarnok árusainak és vásárlóinak. A zene világnapján őszi gyümölcsökről szóló dalokkal örvendeztették meg a kicsik a piacra látogatókat.

Pusztainé Becskereki Virág óvodapedagógus hírportálunknak elmondta, csoportjukban már közel egy évtizede hagyomány, hogy ezen a jeles napon eljönnek a Belvárosba és minden helyszínen meghallgatják az erkeles diákok énekét. Az első években csak csodálták a gyerekeket, akik szívvel-lélekkel énekeltek és akik közt nagyon sok korábbi Piros csoportos is volt. – Aztán felmerült az ötlet, hogy miért ne énekelhetnénk mi is, így már közel nyolc éve eljövünk a Belvárosba és mi is elénekeljük azokat a dalokat, amelyeket ebben az időszakban az óvodában tanulunk a gyerekekkel és amelyeket örömmel énekelnek. Minden dalhoz kapcsolunk drámajátékokat is, hiszen mi drámás csoport vagyunk. Fontos számunkra a közös éneklés, mert az felszabadít, összehoz és ez az óvodai beszoktatás idején különösen fontos – mondta Pusztainé Becskereki Virág.

A Piros csoportosok kedves dalait tapssal jutalmazták a piacon. A csarnoktól a Március 15. térre sétáltak a gyerekek, ahonnan végig követték az erkeles diákokat és minden helyszínen meghallgatták a népdalcsokrot, majd maguk is énekeltek néhány dalt.

A Fő téren egy különleges élmény várt a gyerekekre. Ellátogattak a Nagytemplomba, ahol megnézték a csodálatos freskókat, kipróbálták, hogy milyen nehéz lehetett fekve megalkotni ezeket a csodás képeket, majd Gönye Martin orgonistával, a Nagytemplom kántorával találkoztak, aki bemutatta az apróságoknak a hangszerek királynőjét, az orgonát.

A Piros csoport zene világnapi programja kisvonatozással zárult.    





Keresés tartalmaink között

Kérjük adja meg a keresett kifejezés az alábbi mezőben: