Küldj üzenetet

Amennyiben kérdése lenne hozzánk, küldje el nekünk!

Vagy keress információt oldalunkon:

Követés:
PÁPA - KÖZÉLET

Erkelesek énekeltek a Belvárosban

Pintér-Papp Eszter | 2021.10.01.

Az UNESCO Yehudi Menuhin hegedűművész, karmester kezdeményezésére 1975-ben október 1-jét a zene világnapjává nyilvánította. „Arra szeretnék buzdítani minden várost, falut és országot, hogy rendezzenek sokféle zenei eseményt ezen a napon. Örülnék, ha nemcsak koncerteken, rádióműsorokban szólalnának meg régi és főként mai művek, hanem spontán megnyilvánulásként utcákon és tereken is muzsikálnának énekesek, kórusok, jazz-zenészek és a komolyzene legjelentősebb előadói.” – mondta Menuhin.

Az Erkel Ferenc Ének-Zenei Általános Iskola tanárai és diákjai hallgattak a buzdító szóra és immár hagyománnyá vált, hogy ezen a jeles napon a város több pontján is énekel az iskola összes diákjából álló kórus. Az egyik helyszín ma délelőtt is a Március 15. tér volt, de felcsendültek a dalok a Kossuth utcán, a Városháza előtt, a Fő téren és a Tankerületi Központ előtt is.

Mészárosné Varga Veronika, az iskola pedagógusa, aki ma a 415 diákból álló kórust vezényelte, a Médiacentrumnak elmondta, a mai napra egy őszi népdalcsokrot állított össze, mely ismert és kevésbé ismert népdalokból áll. Felcsendült többek közt az Érik a szőlő, a Badacsonyi szőlőhegyen két szál vessző és a gyerekek kedvence, a Hármat tojott a fekete kánya című népdal is.

A diákok szeptember óta készültek a mai napra és nagyon lelkesen énekelték a népdalokat, a közönség pedig valamennyi helyszínen nagy tapssal jutalmazta az előadást. 





Keresés tartalmaink között

Kérjük adja meg a keresett kifejezés az alábbi mezőben: