Küldj üzenetet

Amennyiben kérdése lenne hozzánk, küldje el nekünk!

Vagy keress információt oldalunkon:

Követés:
PÁPA - KÖZÉLET

Védőeszközök érkeztek a tankerülethez

Pintér-Papp Eszter | 2020.10.16.

A Pápai Tankerületi Központ mindent megtesz a fenntartásában működő köznevelési intézmények COVID-19 elleni védekezésének elősegítése érdekében. A közelmúltban nagy mennyiségű fertőtlenítőszert vásároltak saját költségvetésből és az Operatív Törzstől is rendszeresen kapnak a járvány elleni védekezéshez szükséges eszközöket, melyeknek kiosztásában a mai napon dr. Kovács Zoltán országgyűlési képviselő is segédkezett – tájékoztatta a Médiacentrumot Egyházi Andrea, a Pápai Tankerületi Központ igazgatója.

Mint megtudtuk, a kormányzat az Operatív Törzs által nagy segítséget nyújt a tankerületnek, hiszen havonta érkeznek Pápára eszközöket, fertőtlenítéshez szükséges vegyszereket – ebből az elmúlt időszakban 1.887 liter érkezett – tartalmazó szállítmányok. Az Operatív Törzs támogatásával az intézmények érintésmentes hőmérőket is kaptak, és a közeljövőben újabb 35, falra szerelhető érintésmentes eszköz érkezik a tankerülethez, illetve a 400 főnél nagyobb tanulói létszámmal rendelkező iskolákban hőmérő kapukat szerelnek fel. Egyházi Andrea hangsúlyozta, mindezek mellett a tankerület saját költségvetésből is vásárol higiéniai papírtermékeket, kéz- és felületfertőtlenítő szereket, hiszen ezek óriási mennyiségben fogynak a három járás intézményeiben. Az elmúlt héten összességében közel 30 millió forint értékben vásároltak ilyen termékeket.

A tankerületi központ igazgatója arról is beszámolt, hogy az intézmények irodai célokra használt számítógépei elavultak, a mindennapos munkavégzéshez elengedhetetlenné vált a számítógéppark bővítése. Ezért a közelmúltban tankerületi forrásból 21 asztali számítógépet vásároltak, melyeknek többsége már el is jutott az iskolákba. 

A Tarczy Lajos Általános Iskola intézményvezetője, Venczel Csaba 112 liter felület- és kézfertőtlenítő szert vett át a tankerülettől a mai napon. A jelentős mennyiségű fertőtlenítőszernek köszönhetően hosszú időre biztosítottak a tárgyi feltételek az iskolában kidolgozott eljárásrendnek megfelelő, rendszeres fertőtlenítő takarításhoz és a kézfertőtlenítéshez.   





Keresés tartalmaink között

Kérjük adja meg a keresett kifejezés az alábbi mezőben: