A védekezés volt a kulcs

159
Fotó: Haraszti Gábor

A Vasvár ellen játszotta a 2021/2022-es Veszprém-Zala megyei első osztályú női kézilabda-bajnokságban első hazai találkozóját a Kilián DSE együttese. A pápaiak kiváló védekezéssel és hatékony támadójátékkal már az első félidőben eldöntötték a két pont sorsát.

A házigazdák az első fordulóban Zalaegerszegre utaztak, ahol 25-18 arányban vereséget szenvedtek. A pápaiak hazai pályán szerettek volna javítani, erre meg is volt minden esélyük a nyitókörben az Úrkúttól 11 gólos vereséget szenvedő Vasvár ellen.

A kezdő sípszótól Koncz Sándor tanítványainak akarata érvényesült, a vasváriak csak elvétve tudták átverekedni magukat a fegyelmezetten védekező falon. A másik oldalon Mózes Fanni és Mészáros Rebeka jó napot fogott ki, így harminc perc játék után 19-9-et mutatott az eredményjelző. A játék képében a második felvonásban sem állt be változás, a vendéglátók mindössze hét gólt engedélyeztek ellenfelüknek, simán, 13 góllal, nyert a Kilián.

Kilián DSE – Vasvár 29-16 (19-9)

Koncz Sándor: Jól összeállt a védekezésünk, ez volt a győzelem kulcsa, támadásban pedig ültek a figurák. Fiatal csapatom megérdemelten tartotta itthon a pontokat.

Pápai gólszerzők: Mózes Fanni 12, Erdélyi Nóra-Mészáros Rebeka 6-6, Horváth Csenge 3, Barta Bianka-Bogdán Ibolya 1-1.

A pápai csapat a következő játéknapon a Tapolcához utazik.

A papesvideke.hu oldalon megjelenő valamennyi írást és képet szerzői jog véd. A cikkek és képek üzleti célú felhasználása kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető a web(kukac)papaesvideke.hu címen. Megértésüket köszönjük!