Küldj üzenetet

Amennyiben kérdése lenne hozzánk, küldje el nekünk!

Vagy keress információt oldalunkon:

Követés:
PÁPA - KÖZÉLET

Tűzoltó családi nap

Pintér-Papp Eszter | 2021.10.02.

Szórakoztató családi napon látja vendégül ma Pápa Város Önkormányzata a pápai tűzoltókat és családtagjaikat. A Hagyományok Hegyén megtartott rendezvényen számtalan játék, érdekes és szórakoztató programok és finom falatok várták a résztvevőket.

A megjelenteket dr. Kovács Zoltán országgyűlési képviselő köszöntötte, emlékeztetve arra, hogy a tűzoltó családi napoknak nagy hagyománya van a városban, hiszen korábban rendszeresen szerveztek hasonló programokat. Mint mondta, a pápai tűzoltóság 150 éves jubileumának hivatalos programját korábban már megtartották, ez a mai nap egy kötetlen, formalitásoktól mentes együttlétre ad lehetőséget.

Pápa Város Önkormányzata nevében Unger Tamás alpolgármester mondott köszöntőt, emlékeztetve, hogy a tűzoltó-parancsnokság közel 10 éve nem önkormányzati fenntartásban működik, de az önkormányzat mindenképpen szeretett volna hozzájárulni a 150 éves jubileum megünnepléséhez, ezért teremtették meg a lehetőséget arra, hogy a mai családi napot megrendezzék. – Annak ellenére, hogy a fenntartás állami kézbe került, a város továbbra is pápainak érzi a tűzoltók és a katasztrófavédelem munkatársainak tevékenységét. Köszönjük, hogy az Önök munkájának eredményeként a városban biztonságban érezhetjük magunkat és jó tudni, hogy Önök mindig vigyáznak a biztonságunkra – mondta az alpolgármester, aki köszönetet mondott a tűzoltók családtagjainak is, akiknek a szolgálat miatt sokszor kell nélkülözniük a családfőket.

A családi nap keretein belül adták át a Szolgálati érmet Sebestyén Gyulánénak, a Bakonybéli Önkéntes Tűzoltó Egyesület titkárának a tűzoltóság szolgálatában végzett 20 éves áldozatos munkájának elismeréseként.

Horváth Sándor alezredes, tűzoltóparancsnok a mai nap kapcsán a Médiacentrumnak elmondta, hálásak az önkormányzatnak és dr. Áldozó Tamás polgármesternek azért, hogy a tűzoltó családi nap megrendezését lehetővé tették. – Ahhoz, hogy egy tűzoltó nyugodtan mehessen el a 24 órás szolgálatba, családi támogatásra van szükség. A családoknak, a feleségeknek, a szülőknek és a gyermekeknek ezzel a nappal mi is köszönetet tudunk mondani – hangsúlyozta a parancsnok. Horváth Sándor arról is szólt, hogy a 150 éves jubileum sokat jelent a pápai tűzoltóknak. A mai rendezvényre is meghívást kaptak az elődök, a nyugdíjas tűzoltók, így a programokon 3-4 generáció találkozására volt lehetőség.

A tűzoltó családi napon számtalan szórakozási lehetőség várta a résztvevőket. Volt többek közt rendőrségi, katonai és íjászbemutató, trambulin, füstsátor, bohócműsor, a gyerekeket Horváthné Szabó Andrea Tündérkert dalolója is várta, majd a Vadvirág Néptáncegyüttes lépett színpadra, végül a Trend Zenekar gondoskodott a jó hangulatról.





Keresés tartalmaink között

Kérjük adja meg a keresett kifejezés az alábbi mezőben: