Küldj üzenetet

Amennyiben kérdése lenne hozzánk, küldje el nekünk!

Vagy keress információt oldalunkon:

Követés:
PÁPA - KULTÚRA

Pinceszínházat avatott az S. K. Társulat

Babos Petra | 2021.10.02.

Régen dédelgetett álma vált valóra az S. K. Társulatnak azzal, hogy új próba- és játszóhelyet vehettek birtokukba az Arany Griff Szálló pincehelyiségében.

Az S. K. Társulat tíz éve alakult, első darabjukat, a Pletykát 2012 márciusában mutatták be. Azóta számtalan előadással örvendeztették meg a színházbarát közönséget. A társulat ötlete M. Varga Veronikáé volt, aki néhány régi amatőr színjátszót megkeresve vetette fel egy darab színpadra állításának ötletét. Ezt követően tagokat toboroztak, majd megalakult az S. K. A név önmagáért beszél, hiszen a csapat úgy döntött, a jelmezeket, a díszletet, sőt a rendezést is „saját kezűleg” oldják meg. A lelkes társulatot a kölcsönös szeretet és tisztelet élteti, s az, hogy együtt játszhatnak.

Nagy Imre, a társulat egyik tagja a Médiacentrumnak elmondta, évek óta az álmodozások korát élték, amikor arról ábrándoztak, hogy jó lenne egy saját hely, nemcsak próba szempontjából, hanem egy olyan teret szerettek volna, ahol a kamara-előadásaikat meg tudják tartani.

– Sok helyszínt megtekintettünk a városban, de olyan helyet, amelyik technikailag is megfelelt volna, nem találtunk. Nagy szerencsénk volt, hogy a régi szálló mostani tulajdonosa megkeresett bennünket, s felajánlotta nekünk a pincehelyiséget, hogy a miénk lehet azzal a feltétellel, hogy ezt rendbe rakjuk, kipakoljuk – hangsúlyozta.

– A pince legnagyobb helyisége a színházterem. E mögött található egy öltöző, de van egy hatalmas előterünk, amit egy kis társalgóvá szeretnénk alakítani, ahol beszélgetni lehet előadások előtt és a szünetben. Van még két raktárunk is, ahol a díszletet és a ruháinkat tároljuk. Mielőtt a lépcsőn lejövünk a színházba, van egy másik helyiség is, amit szintén saját igényeink szerint berendezhetünk. Úgy gondoltuk, ha nincs előadás, de valami egyéb rendezvényt szervezünk, akkor ezt erre használjuk majd. Terveink között szerepel, hogy a pincehelyiségben egy kis S. K. kultúrcentrum alakuljon ki. Mi bárkinek örömmel és szívesen helyet adunk, ha szeretne itt kiállítást rendezni vagy beszélgetős estet tartani. Szeretnénk, ha sokszínű élettel tölthetnénk meg a helyet – árulta el Nagy Imre.

A péntek esti programra olyan személyeket hívtak meg, akikhez közel áll a színjátszás vagy támogatták és segítik a társulatot a jövőben is. 

Az összejövetelen egy kisfilmet láthattak a megjelentek az elmúlt 10 évről, amelyet a Pápa Városi Televízió stábja állított össze.

Az est pezsgős koccintással és kötetlen beszélgetéssel zárult.





Keresés tartalmaink között

Kérjük adja meg a keresett kifejezés az alábbi mezőben: