Néhány órán belül megtalálták a kutyát az egyenruhások

642
Fotó: illusztráció

Két pápai férfit gyanúsítottként hallgattak ki a helyi rendőrök.

A sértett 2021. szeptember 29-én délután értesítette a rendőrséget arról, hogy a délelőtti órákban elszökött otthonról a több százezer forint értékű kutyája. Családja azonnal az eb keresésére indult, ám azt nem találták, viszont napközben egy ismerősük arról tájékoztatta őket, hogy ismeretlenek egy autóba tették az állatot. A rendőrök az adatgyűjtés eredményeként még aznap megjelentek egy pápai családi ház udvarában, ahol az ott élők tagadták, hogy tudnának a kutya hollétéről, de az egyenruhások az egyik melléképületbe bezárva rábukkantak az ebre. Ezt követően azonosították, és elfogták a feltételezett elkövetőket. A 19 és 27 éves pápai lakosokat előállították, és gyanúsítottként kihallgatták, amelynek alkalmával mindketten elismerték, hogy aznap délelőtt a belvárosban egy kóborló kutyára figyeltek fel, amelyet magukhoz szólítottak. Ezután a jószágot a gépkocsijukkal az egyik rokonukhoz vitték és ott bezárták a melléképületbe. Ellenük jogtalan elsajátítás vétségének megalapozott gyanúja miatt indult büntetőeljárás.

A Pápai Rendőrkapitányság kéri, hogy amennyiben valaki gazdátlan állatot talált, értesítse a helyi állatvédő szervezeteket vagy menhelyeket, használja a közösségi médiát és tegyen bejelentést a települési önkormányzat jegyzőjénél! Veszélyes állat esetén pedig hívja a 112-es segélyhívót!

A papesvideke.hu oldalon megjelenő valamennyi írást és képet szerzői jog véd. A cikkek és képek üzleti célú felhasználása kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető a szerkesztoseg(kukac)papaimediacentrum.hu címen. Megértésüket köszönjük!