Küldj üzenetet

Amennyiben kérdése lenne hozzánk, küldje el nekünk!

Vagy keress információt oldalunkon:

Követés:
PÁPA - KÖZÉLET

Assisi Szent Ferenc napja a katolikus iskolában

Pintér-Papp Eszter | 2021.10.04.

A Szent István Római Katolikus Általános Iskolában hagyomány, hogy az év folyamán több jeles szentről is megemlékeznek. Ezeken az alkalmakon az iskola egy-egy osztálya műsorral készül, melyet a Fő téri és Török Bálint utcai épületben is előadnak. Ma, Assisi Szent Ferenc ünnepén a 3. a osztály adott műsort, melyben felidézték a ferences rend megalapítójának alakját, különös tekintettel az állatokkal való legendás kapcsolatára.

Az intézményben több mint egy évtizedes hagyomány, hogy az állatok védőszentjének ünnepén a családok elvihetik az iskola udvarára kisállataikat, amelyeket a műsor után megáldanak. Nem volt ez másképp ma sem, a Török Bálint utcai épület udvarán kutyák, cicák, nyulak és teknősök várták, hogy Meleg Máté atya megáldja őket.

A jeles nap alkalmából az alsós osztályok tablókat készítettek különböző állatokról, melyeket a lépcsőfordulóban mindenki megcsodálhat.  

Gombásiné Takács Gyöngyi, az iskola intézményvezetője a Médiacentrumnak elmondta, az elmúlt évben a pandémia miatt nem tarthatták meg a hagyományos október 4-i programot, ezért örülnek annak, hogy ma sok szülő elhozta a gyermekek kis kedvencét. Ezzel a családi rendezvénnyel a felelős állattartásra kívánják felhívni a figyelmet. Mint megtudtuk, az idei évben ezt a törekvésüket az is erősítette, hogy pénteken az iskola rendőre a felső tagozatosoknak előadást tartott a felelős állattartásról.   


  • Friss hírünk
    ZENE

    Egy életszemlélet, melyben nincs lehetetlen

    A koszovói-albán származású angol énekes-dalszerző, Dua...

    Elolvasom »
    Követés:



Keresés tartalmaink között

Kérjük adja meg a keresett kifejezés az alábbi mezőben: