Munkával teli évad áll a Pegazus Színház előtt

397
Fotó: Babos Petra

A 2021/2022-es évadot is társulati üléssel indította a Pegazus Színház a Szent István úti színházépületében, ahol Sarkadi-Nagy László és Végh Zsolt igazgatók köszöntötték az egybegyűlteket.

A családias hangulatú összejövetel elején a megjelentek megemlékeztek a társulat nemrégiben tragikus hirtelenséggel elhunyt szeretett fiatal kollégájáról, Simon Botondról, aki két és fél évig dolgozott a bábszínháznál.

A Pegazus vezetői ezt követően részletesen ismertették a színház 2020/2021-es évadát, amely nem volt könnyű időszak.

Végh Zsolt elmondta,  terveik szerint sok munka vár az elkövetkezendő évadban a társulatra. 

– Úgy érezzük, a világ mérhetetlen módon forog körülöttünk, folyamatosan változik, s mindig újat és újat hoz az ember életébe, jót és rosszat egyaránt. Mi is terveztünk, ám a pandémia jelentősen befolyásolta azt. Munkás évad előtt állunk, ám óvatosan vágunk neki. Továbbra is szükségünk lenne új kollégák jelentkezésére, olyanokra, akik velünk, a mi értékrendünkkel egyetértve dolgoznának.

A 2021/2022-es évadban három bábelőadást tervez a társulat.

– A pandémia idején is dolgoztunk, s három előadás készült a gyerekeknek, ebben az évadban ezeket szeretnénk bemutatni. Így az Egérrágta mesék, a Hókirálynő és a Fehérlófia című előadásokkal várjuk a bérleteseket. A bérletes előadásaink jegyeladását tekintve azt tapasztaltuk, hogy óvatosak a szülők és az intézmények. A szervezésben ez nehézséget okoz nekünk, jelenleg 3.000 bérletesünk van erre az évadra. Úgy érezzük, máshogy kell csinálnunk a színházat, mint eddig, nem tér vissza a világ oda, ahonnan kifordult a sarkából. Ehhez nekünk is idő kell, hogy kitaláljuk, mi lesz a legjobb. Sok feladat vár ránk, többek között csatlakoztunk a Lázár Ervin Programhoz – emelte ki az igazgató, aki beszélt még az elnyert pályázatokról és a társulat által működtetett bábcsoportokról is.

A társulati ülésen az Esterházy-kastélyban dolgozó munkatársak bemutatóját is láthatták a megjelentek.

A papesvideke.hu oldalon megjelenő valamennyi írást és képet szerzői jog véd. A cikkek és képek üzleti célú felhasználása kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető a web(kukac)papaesvideke.hu címen. Megértésüket köszönjük!