Ezüstéremmel kezdte a szezont Ferenczi Balázs

186
Fotó: Kaiser Erika Photography

A Kometa Cyclo-Cross Challenge első futamát a budapesti Lupa Beach-en rendezték, ahol a HeloVelo Bike&Café színeiben Ferenczi Balázs elit kategóriában második helyezést szerzett.

Egy izgalmas, kihívásokkal teli pályával indult az idény a pápai kerékpáros számára, így Balázsnak nemcsak erőben, de technikai tudásban is a legjobbat kellett nyújtania.

– A pályabejárás alatt rájöttem, hogy ez nem lesz egy könnyű verseny, hiszen hiába edzettem sokat homokban, itt új értelmet nyert a mély homok fogalma. Maga a pálya végig a strandon zajlott, így muszáj volt megbarátkozni ezzel a talajjal – emlékezett vissza a sportoló. – A versenyt kicsit finoman kezdtem, az első homokozóban azt vettem észre, hogy a mezőny közepén vagyok, aztán szépen rákapcsoltam és sorba kezdtem megelőzni mindenkit, az első kör végére Cser Gáborral maradtunk ketten, elöl Búr Zsolt meglépett. A második körtől a homokozós szekciókra egyre jobban kezdtem ráérezni, szerencsére tudtam tartani a folyamatos különbséget üldözőimmel, így a végén Zsolt mögött értem célba. A végeredménnyel elégedett vagyok, rengeteg tapasztalatot gyűjtöttem ezen a futamon, amit a későbbiekben a következő versenyeken is fogok tudni kamatoztatni. Hatalmas gratuláció mindenkinek, aki teljesítette a versenyt, a Cyclo-Cross Challenge-nek, hogy egy ilyen színvonalas versenyt hoztak össze – zárta beszámolóját a versenyző. 

A papesvideke.hu oldalon megjelenő valamennyi írást és képet szerzői jog véd. A cikkek és képek üzleti célú felhasználása kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető a web(kukac)papaesvideke.hu címen. Megértésüket köszönjük!