Küldj üzenetet

Amennyiben kérdése lenne hozzánk, küldje el nekünk!

Vagy keress információt oldalunkon:

Követés:
PÁPA - KULTÚRA

Díjkiosztó a könyvtárban

Pintér-Papp Eszter | 2021.10.06.

A Jókai Mór Városi Könyvtár még szeptemberben tette közzé két pályázati kiírását – egy rajz- és egy fotópályázatot –, melynek eredményhirdetését az Országos Könyvtári Napok rendezvénysorozatának keretei közt ma délután tartották.

Polovitzerné Antal Mónika, a könyvtár szakmai vezetője a rendezvényen elmondta, mindkét kiírásra szép számmal érkeztek alkotások. A rajpályázat zsűrijének tagjai Tóth Kálmán rajztanár és Sztyehlikné Tóth Tünde, a könyvtár munkatársa voltak, a fotók bírálatában pedig Babos Petra, a Médiacentrum munkatársa, Mesteri Balázs amatőr fotós és Császár Csilla, a könyvtár munkatársa vettek részt. A könyvtár szakmai vezetője köszönetet mondott minden pályázónak és felhívta a figyelmet arra, hogy az alkotásokból összeállított kiállítás a hét folyamán megtekinthető a könyvtár folyosóján.

Az Én könyvtáram című rajzpályázatra óvodás és alsó tagozatos gyermekek alkotásait várták. 87 gyermek 89 képpel nevezett. Tóth Kálmán a bírálat szempontjaival kapcsolatban elmondta, a zsűri a gyermekek életkori sajátosságait vette figyelembe, illetve a kivitelezés módját, az arányokat és azt, hogy a könyvtár és az alakok milyen formában jelennek meg az alkotásokon. Ezen szempontok szerint döntöttek az egyes korcsoportok díjazottjairól. Az óvodások közt Varga Róza lett az első, Babják Adél a második, Marics-Kelemen Eszter pedig a harmadik. Az iskolás alkotók közül Ékes Virág rajzát ítélte legjobbnak a zsűri, Farkas Flóra a második, Borsos Flóra a harmadik helyen végzett.

Az Olvasni bárhol lehet című fotópályázatra 28 alkotótól közel száz pályamű érkezett. Babos Petra a fotókkal kapcsolatban elmondta, voltak, amelyek egészen különleges helyszíneken készültek és arra biztatott minden pályázót, hogy folytassák a fotózást és természetesen olvassanak is.

A fotópályázat első helyezettje Magyar Melinda lett, a második Kovács Tímea, a harmadik legjobb fotót Molnár Zsolt készítette. A pályázat különdíjas fotóját Pintér Máté és Pintér Keve készítették.  





Keresés tartalmaink között

Kérjük adja meg a keresett kifejezés az alábbi mezőben: