Küldj üzenetet

Amennyiben kérdése lenne hozzánk, küldje el nekünk!

Vagy keress információt oldalunkon:

Követés:
PÁPA - KÖZÉLET

Már a háziorvosoknál van az influenza elleni védőoltás

Babos Petra | 2020.10.16.

Szerdán érkeztek meg a Veszprém Megyei Kormányhivatal Pápai Járási Hivatalának Népegészségügyi Osztályához a 2020/2021-es influenzaszezonra szánt influenza elleni védőoltások.

Az állam már közel két évtizede minden évben 1.300.000 adag térítésmentes oltóanyagot biztosít azok számára, akik életkoruk vagy egészségi állapotuk miatt fokozottan veszélyeztetettek, valamint akik ezen csoportokat az influenza vírus átadása révén veszélyeztetik. Pápán kilenc háziorvos és négy gyermekorvos végzi a védőoltások beadását.

– A 3 éven felüliek oltására a 3Fluart vakcina áll rendelkezésre,  a 3 év alatti veszélyeztetett gyerekek oltására pedig összesen négyezer adag Vaxigrip Tetra oltóanyag biztosított. A kormány döntése értelmében ebben a szezonban bárki kérheti a térítésmentes influenza elleni védőoltást, tekintettel arra, hogy a védőoltás a súlyos, kórházi ellátást igénylő megbetegedések és az influenza okozta halálestek  megelőzése céljából javasolt, ezért indokolt, hogy a kockázati csoportba tartozók körében minél magasabb átoltottságot érjünk el – tájékoztatta a Médiacentrum munkatársait Ujváry Hajnalka,  Pápa Város Önkormányzatának Egészségügyi Alapellátási Intézete intézményvezetője.

A védőoltások beadása jelen helyzetben fokozott elővigyázatosságot igényel. A háziorvossal történt egyeztetés alapján csak meghatározott időpontban lehet igénybe venni. Fontos szempont, hogy az egészséges személyeket és a betegeket időben el tudják különíteni. Ezért sok helyen külön időpont vagy nap lesz az oltásra kijelölve. Az oltások megkezdéséről a háziorvosok fognak tájékoztatást adni a betegeiknek.

A járvány okozta helyzet nagy kihívás elé állította az egészségügyet. A járványügyi adatok alapján látható, hogy nálunk is fokozatosan nő az aktív esetek száma. Az amúgy is szakemberhiánnyal küzdő háziorvosi rendszer az őket érintő karantén vagy megbetegedés okán egyre nehezebben birkózik meg a betegellátással. Az orvosok nagy része szintén a veszélyeztetett csoportba tartozik. Ez az időszak mindkét félnek nehéz, kérjük a betegek részéről a türelmet – fűzte hozzá Ujváry Hajnalka.


  • Friss hírünk
    Videó
    Múltidéző

    Múltidéző 2024.03.28.

    Események ezen a napon a következő évekből: 2000, 2001, 2003

    Elolvasom »
    Követés:



Keresés tartalmaink között

Kérjük adja meg a keresett kifejezés az alábbi mezőben: