Küldj üzenetet

Amennyiben kérdése lenne hozzánk, küldje el nekünk!

Vagy keress információt oldalunkon:

Követés:
PÁPA - KÖZÉLET

Indul a második forduló az ellenzéki előválasztáson

Pintér-Papp Eszter | 2021.10.07.

Az ellenzéki előválasztás első fordulójának eredményeiről és a második forduló lebonyolításáról tartott sajtótájékoztatót ma délelőtt Kovács József, az ellenzéki előválasztási bizottság választókerületi elnöke.

Mint elhangzott, az első fordulóban Veszprém megye 4. számú választókerületében 3.347-en adták le szavazatukat, közülük 659-en online szavaztak. A szavazatok valamivel több, mint két százaléka érvénytelen volt.

A képviselőjelölt-jelöltek közül Grőber Attila, az MSZP, a Párbeszéd és a DK jelöltje 2.042 szavazatot kapott, Süle Zsolt, a Jobbik és az LMP jelöltje 760 szavazatot kapott, míg dr. Jádi Istvánra, a Momentum jelöltjére 384-en szavaztak. Így az ellenzék közös képviselő-jelöltje Veszprém megye 4. számú választókerületében Grőber Attila lesz.

A miniszterelnökjelölt-jelöltek közül országos szinten Dobrev Klára végzett az élen, a második legtöbb szavazatot Karácsony Gergely kapta, a harmadik helyen pedig Márki-Zay Péter végzett, így ők indulhatnak az ellenzéki előválasztás második fordulójában. Kovács József a Médiacentrum kérdésére elmondta, választókerületünkben ettől eltérő eredmény született, itt Dobrev Klára 1.395 szavazattal lett első, Jakab Péter 724 szavazattal a második, Karácsony Gergely 577 szavazattal a harmadik helyen végzett.

A sajtótájékoztatón elhangzott, az ellenzéki előválasztás második fordulója október 10-én, vasárnap kezdődik és október 16., szombatig tart. Ezeken a napokon 8 és 18.30 között várják a választókat Pápán a Piac tér 2. pavilonjában. Ebben a fordulóban már csak a miniszterelnökjelölt-jelöltekre lehet szavazni.





Keresés tartalmaink között

Kérjük adja meg a keresett kifejezés az alábbi mezőben: