Küldj üzenetet

Amennyiben kérdése lenne hozzánk, küldje el nekünk!

Vagy keress információt oldalunkon:

Követés:
PÁPA - KULTÚRA

Őszi programok a Pannonia Reformata Múzeumban

Babos Petra | 2021.10.08.

A Pannonia Reformata Múzeum első alkalommal csatlakozott a Múzeumok Őszi Fesztiváljának országos programsorozatához. A rendezvény jó lehetőséget ad arra, hogy egy központi helyen is bemutatkozhassanak a programban résztvevő múzeumok, így a Pannonia Reformata is, mint egy többszínű kulturális intézményegyüttes.

– Minden évben választanak a szervezők egy mottót, idén ez a Múzeumi harmónia elnevezés lett. Úgy gondolom, az általunk választott programok jól illeszkednek ehhez, hiszen igyekeztünk sokrétű, minden korosztályt megszólító rendezvényeket szervezni. A koncertünk a Többszólamú múzeum témakörbe sorolható, hiszen az Invocation Musicalis Együttest várjuk október 23-án, 16 órától, akik református zsoltárokat és énekeket adnak elő modern hangszerelésben. A koncertre nem kell regisztrálni, az eseményen az aktuális járványügyi szabályozások az érvényesek. A másik program egy kézműves alkotónap gyerekeknek, október 26-án 9 és 16 óra között Szabó-Nyulász Melinda művészeti vezetővel. A résztvevők használt tárgyakból készítenek bábokat. Az esemény az őszi szünet tartalmas eltöltését célozza meg, a programon való részvétel regisztrációhoz kötött – tájékoztatta a Médiacentrumot Füstös Gáborné múzeumi munkatárs.

Az őszi múzeumi programokhoz kapcsolódóan PRaktika alkotóműhely-sorozat címmel indítanak rendezvénysorozatot. Erről Benedekné Gosztonyi Hajnalka múzeumi munkatárs beszélt.

– Az első alkalom most szombaton, 15 órakor kezdődik. Akkor Dávid Tamás kosárfonó lesz a vendégünk. Célunk, a régi fonók hagyományát felelevenítve egy sorozat elindítása. Régen az emberek a fonóban összegyűltek, beszélgettek, kikapcsolódtak, együtt voltak fiatalok és idősek, s mi ezt a szokást kívánjuk kicsit modernebb formában visszaadni a foglalkozásokon. Különböző környékbeli és helyi mesterek lesznek a vendégeink az egyes alkalmakon. A jelentkezés regisztrációhoz kötött. A soron következő foglalkozás november 20-án lesz, akkor adventi koszorút és betlehemet lehet készíteni – tudtuk meg a múzeumi munkatárstól.





Keresés tartalmaink között

Kérjük adja meg a keresett kifejezés az alábbi mezőben: