Küldj üzenetet

Amennyiben kérdése lenne hozzánk, küldje el nekünk!

Vagy keress információt oldalunkon:

Követés:
PÁPA - KÖZÉLET

Jubilál a Textiles Nők Klubja

Pintér-Papp Eszter | 2021.10.08.

Textilgyári dolgozók 1971 júniusában hozták létre a Textiles Nők Klubját, mely mára nyugdíjasklubként működik. A klub alapításának 50. évfordulójáról ma délután emlékeztek meg az egyik pápai étteremben.

A megjelenteket Nágel Jánosné, a jelenleg 40 tagot számláló klub vezetője köszöntötte, röviden ismertetve az összetartó közösség történetét és tevékenységét. Ezt követően Unger Tamás alpolgármester szólt a klub tagjaihoz, textilgyárhoz kötődő személyes élményeket felelevenítve és hangsúlyozva, hogy milyen nagy dolog az, ha egy hasonló közösség a megalapítását követően ötven évvel is aktív és jól működik.

A jubiláló klubot Baán Éva, a Pápai Nyugdíjasok Érdekvédelmi-Érdekképviseleti Egyesülete elnöke is köszöntötte, kiemelve, hogy az egyesületi életben is nagyon aktív a textiles klub tagsága.

Major Sándorné már 30 éve tagja a Textiles Nők Klubjának. A Médiacentrumnak elmondta, nagyon szereti ezt a közösséget és amikor csak teheti, részt vesz a klubfoglalkozásokon, a különféle programokon és kirándulásokon. A legidősebb klubtag úgy fogalmazott, a klub nélkül nagyon sok élményről lemaradt volna, nem juthatott volna el azokba a városokba, ahová az elmúlt évek során kirándulásokat szerveztek. Különösen emlékezetes volt számára az olaszországi és a kékestetői kirándulás.  

A jubileum kapcsán megkérdeztük Nágel Jánosnét is, aki elmondta, több mint 10 évvel ezelőtt Németh Gyulánétól vette át a klub vezetését. A tagok közt már egyre kevesebben vannak egykori textilgyári dolgozók, a tagság azonban ragaszkodik a névhez, hiszen a textilgyár fontos része volt a város életének. Nágel Jánosné igyekszik változatos programokat szervezni a tagoknak, rendszeresen tart náluk előadásokat a rendőrség, a Farkasgyepűi Egészségfejlesztési Iroda, de voltak piknikezni az Öreghegyben és nemrégiben a Törzsökhegyen is. Most egy herendi kirándulást szerveznek, szeretnének részt venni a decemberi nyugdíjaskarácsonyon, a féléves zárásra pedig zenés-táncos estet terveznek.

A Textiles Nők Klubja minden páros hét péntekén 13.30-tól tartja összejöveteleit a Huszár Közösségi Házban.   

        





Keresés tartalmaink között

Kérjük adja meg a keresett kifejezés az alábbi mezőben: