Küldj üzenetet

Amennyiben kérdése lenne hozzánk, küldje el nekünk!

Vagy keress információt oldalunkon:

Követés:
PÁPA - KÖZÉLET

Megújult a katolikus iskola udvara

Pintér-Papp Eszter | 2021.10.08.

A közelmúltban megújult a Szent István Római Katolikus Általános Iskola Török Bálint utcai épületének udvara. Az alsó tagozatnak helyet adó ingatlan udvarának egy része gumiborítást kapott és új játszóeszközöket – mászógömböket, mászókötelet –  is telepítettek az udvart a szomszéd telektől elválasztó rézsűre – tudtuk meg Gombásiné Takács Gyöngyi intézményvezetőtől.

– Az alsó tagozaton közel kétszáz kisgyermek tanul, ez a korosztály nagyon szeret játszani, nagy a gyermekek mozgásigénye. Fontosnak tartottuk, hogy az immár 18 éve készült aszfaltos udvart megújítsuk és így az alsósok egy esztétikus és biztonságos környezetben tölthetik a testnevelésórákat, a délutáni sportköröket, a szüneteket, az ebéd utáni időszakot és amikor az idő engedi, a közösségi alkalmakat is – mondta az intézményvezető.

Az iskola udvarának nyár végén indult felújítása 12 millió forintba került, melyet az intézmény saját költségvetéséből fedeztek.

Gombásiné Takács Gyöngyi hangsúlyozta, a munkálatok ezzel nem fejeződtek be, azt tervezik, hogy az udvar többi részét is megújítják. Mivel oda gépjárművek is behajthatnak, az a terület öntöttkavics-burkolatot kap a jövőben.     




Keresés tartalmaink között

Kérjük adja meg a keresett kifejezés az alábbi mezőben: