Megújult a katolikus iskola udvara

1003
Fotó: Pintér Ádám

A közelmúltban megújult a Szent István Római Katolikus Általános Iskola Török Bálint utcai épületének udvara. Az alsó tagozatnak helyet adó ingatlan udvarának egy része gumiborítást kapott és új játszóeszközöket – mászógömböket, mászókötelet –  is telepítettek az udvart a szomszéd telektől elválasztó rézsűre – tudtuk meg Gombásiné Takács Gyöngyi intézményvezetőtől.

– Az alsó tagozaton közel kétszáz kisgyermek tanul, ez a korosztály nagyon szeret játszani, nagy a gyermekek mozgásigénye. Fontosnak tartottuk, hogy az immár 18 éve készült aszfaltos udvart megújítsuk és így az alsósok egy esztétikus és biztonságos környezetben tölthetik a testnevelésórákat, a délutáni sportköröket, a szüneteket, az ebéd utáni időszakot és amikor az idő engedi, a közösségi alkalmakat is – mondta az intézményvezető.

Az iskola udvarának nyár végén indult felújítása 12 millió forintba került, melyet az intézmény saját költségvetéséből fedeztek.

Gombásiné Takács Gyöngyi hangsúlyozta, a munkálatok ezzel nem fejeződtek be, azt tervezik, hogy az udvar többi részét is megújítják. Mivel oda gépjárművek is behajthatnak, az a terület öntöttkavics-burkolatot kap a jövőben.     

A papesvideke.hu oldalon megjelenő valamennyi írást és képet szerzői jog véd. A cikkek és képek üzleti célú felhasználása kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető a web(kukac)papaesvideke.hu címen. Megértésüket köszönjük!