Saját magát verte meg a Conoil Pápa KC

122
Fotó: Haraszti Gábor

A budapesti Tehetséges Fiatalok ellen folytatta a másodosztályú kosárlabda-bajnokságot a Conoil Pápa KC, mely három negyeden keresztül jó eséllyel pályázott a győzelemre, ám a Tichov Dominik vezette fővárosiak az utolsó percben fordítottak és megnyerték a találkozót.

A Salgótarján elleni minimális vereség (56-54) után az egy győzelemmel és egy vereséggel álló budapestieket látta vendégül a pápai kosárcsapat. Hazai oldalon Kálmán László Sonyák Bélára és Erdei Márkra sem számíthatott, ott volt viszont az új igazolás, Lintner Kristóf, aki a Falco junior csapatától érkezett.

Jól, 5-0-val kezdtek a hazaiak, amire Oroszi és Tichov hármasa volt a válasz. 12-12 után egy újabb Tichov-tripla után érezte először elérkezettnek az időt a rövid taktikai megbeszélésre Kálmán edző, akinek tanítványai az első tíz perc után kétpontos hátrányban voltak (21-23). 2-7-es két percet produkált a második etapban a TF, majd a hazaiak percei következtek, akik egy 6-0-s futással ismét közel zárkóztak. Jó védekezéssel, ugyanakkor sok hibával játszottak a hazaiak, ebben a felvonásban Tichovot két ponton sikerült tartani, a félidőben két ponttal már a Pápánál volt az előny (36-34). A harmadik negyedben Hódi hármasa és egy eladott Tichov-labda után a vendégek mestere rögtön időt kért, próbálta megtörni a hazaiak, 7-0-s lendületét. A Conoil Kasza közelijével lépte át a félszázat, mely az utolsó negyedre hét ponttal ment (54-47). Az utolsó negyedben igazi triplapárbajt láthattunk a csapatoktól, Horváth trojkájára Nagy válaszolt, majd a 18 pontig jutó Hódi újabb két hárompontost helyezett el a gyűrűben (70-60). A tízpontos előny ellenére izgalmasan alakult az utolsó perc, a pápaiak játéka érthetetlen módon szétesett, sokat hibáztak és a játékvezetők ítéletei sem nekik kedveztek. Olyannyira, hogy 15 másodperccel a mérkőzés végét jelző dudaszó előtt a 27 pontot jegyző Tichov hármasával már a vendégeknél volt az előny, sajnos 76-78-nál Hódi hárompontos kísérlete lejött a gyűrűről, a 80-76-os vendégsikert Nagy büntetői zárták le.

Conoil Pápa KC – TF-BP 76-80 (21-23, 15-11, 18-13, 22-33)

Kálmán László: Tízpontos előnynél teljesen leblokkoltunk. Az ellenfélnél Tichov volt a nyerőember, védekezésben egyéni fegyelmezetlenségek voltak, támadásban pedig üres ziccereket hagytunk ki, ami ilyen szinten megengedhetetlen.

Conoil Pápa KC: Hódi 18/12, Németh 14/6, Koma 14, Murai 11, Varga 9, cserék: Horváth 6/6, Sonyák, Németh 2, Kasza 2, Kocsis, Lintner, Parcsami.

A pápai csapat október 15-én 18 órai kezdéssel a Jászberényt fogadja.

A papesvideke.hu oldalon megjelenő valamennyi írást és képet szerzői jog véd. A cikkek és képek üzleti célú felhasználása kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető a web(kukac)papaesvideke.hu címen. Megértésüket köszönjük!