Küldj üzenetet

Amennyiben kérdése lenne hozzánk, küldje el nekünk!

Vagy keress információt oldalunkon:

Követés:
PÁPA - KULTÚRA

Pápai írónő gyermekkönyvének bemutatója

Babos Petra | 2021.10.09.

Az Anyacsalogató Hadművelet című könyvét mutatta be Kemendy Júlia Csenge író az Országos Könyvtári Napok pápai programsorozatán. A rendezvénynek a Jókai Mór Városi Könyvtár közösségi terme adott otthont.

A fiatal írónő Pápán született, s azóta is itt él. Mint megtudtuk, négyéves korában tanult meg olvasni.

– Számomra mindig egyértelmű volt, hogy szeretnék könyvet írni, s már kisgyermekkoromban is füzetekbe írtam a történeteket. Aztán volt olyan időszak, hogy nem írtam, majd komolyabban 2019 nyarán – amikor végeztem az egyetemen – kezdtem el újra ezzel foglalkozni. Egy kedves tanárom biztatására részt vettem egy alkotótáborban, s ez inspirált az írásra – mondta el.

– Jó tanáraim voltak, akik nagyban hozzájárultak ahhoz, hogy megkedveltem a magyar irodalmat, így a családom mellett kiemelném Kaprinayné Megyeri Zsuzsannát, Veress Zsuzsát és Sütő Csaba Andrást – mondta az írónő, aki elárulta, ő maga is szívesen olvas gyerekkönyveket. A művei szereplőinek megformálásában segítség az, hogy gyerekekkel foglalkozott, s így könnyebb személyiségüket leírnia.

Az Anyacsalogató Hadművelet című könyvében egy malomról írt, ami a Tündérfürt utcában található.

– Adott egy teljesen elhagyatott malom, ami egy olyan utcában található, ahol egyetlen házszám, a 12. van. Ez egy rejtélyes dolog a faluban élők szerint. Ha például tizenkétszer körbefutja valaki a malmot, akkor teljesül a kívánsága. A gyerekek ezt megragadják, s próbálkoznak. Érkezik a faluba egy kislány, akinek van egy hatalmas kívánsága. A két főszereplő kisfiú segít neki abban, hogy kinyomozzák, hogy vajon léteznek- e azok a tündérek, akik teljesítik a kívánságokat. Aztán találnak valamit, ami nem teljesen az, amire elsőre számítottak, de  ennek is örülnek – mondta el a könyvről a szerző.

– Köszönöm a sok segítőnek, hogy számíthattam rájuk a könyv megírásánál. Úgy gondolom, az ember, ha ír, nagyon magányos, de még sincs egyedül. Már elkészült a második könyv is, ami kicsit az elsőnek a folytatása. Nemrégiben pályáztam, s remélem nyerünk, akkor tavasszal megjelenhet a kötet – hangsúlyozta Kemendy Júlia Csenge.

A könyvbemutatón diákok olvastak fel részleteket a kötetből, majd kézműves-foglalkozásra invitálták a jelenlevőket, ahol szélmalmot készíthettek papírból. A rendezvényen az írónő dedikálta is a könyveket.


  • Friss hírünk
    ZENE

    Így buliznak a sztárok…

    Igaz, hogy spontán és csak egy dal erejéig, de újból...

    Elolvasom »
    Követés:



Keresés tartalmaink között

Kérjük adja meg a keresett kifejezés az alábbi mezőben: