Küldj üzenetet

Amennyiben kérdése lenne hozzánk, küldje el nekünk!

Vagy keress információt oldalunkon:

Követés:
PÁPA - SPORTSPORT

Döntetlen a megyei rangadón

Haraszti Gábor | 2021.10.10.

Az NB III-as labdarúgó-bajnokság 11. fordulójában nem született gól a Veszprém-Pápa rangadón, az első félidőben a vendégek, a másodikban a hazaiak álltak közelebb a győzelemhez.

Practical-VLS Veszprém – Perutz FC 0-0

Ellentétes előjelekkel készült a megyei derbire a két csapat, a veszprémiek kikaptak Sopronban, míg a Perutz nyert az Érd ellen. A vendégeknél Hanzl Máté felépült sérüléséből, betegsége után Sandal Dominik pedig a cserepadon foglalt helyet.

A szomszédvári csatán az első veszélyt a hazaiak már a második percben kialakították, Nagy szabadrúgásból az oldalhálót találta el. Öt perccel később Héninger Oláh jobb sarokba tartó lövését tolta szögletre, majd Skriba lekészítését Kalász tekerte kapura, melyet a veszprémi kapus oldalra ütött. A félidő felénél Baldauf próbálkozását ölelte magához Dénes, ezután Somogyi lökete ment el keresztben a kapu előtt. A 36. percben egy jobb oldali szabadrúgásnál Zsirai elől ütötte el a labdát Héninger. Bár a Perutz játszott veszélyesebben, nagyon kellett figyelnie, hiszen a veszprémi kontrákban rejlett veszély. A második játékrész Baldauf helyzetével indult, aki kevéssel lőtt a jobb sarok mellé. A folytatásban nem alakult ki komoly lehetőség egyik oldalon sem, a Veszprém mezőnyfölényben játszott, de a Pápa szervezetten és jól védekezett, így Dénesnek nem volt komoly védenivalója. A 68. percben Gulyás csúszott rá nyújtott lábbal Sandal Dominikra, ám a piros lap elmaradt. A belépő után kisebb lökdösődés alakult ki a játékosok között, szerencsére a pápai támadó tudta folytatni a játékot, Gulyást pedig rögtön lecserélte Pető Tamás. Két perccel a rendes játékidő vége előtt egy Majoron megpattanó labda ment kevéssel fölé, ez volt a találkozó utolsó említésre méltó momentuma. Az utolsó percekben nagyon nyomott a Veszprém, de ellenfeléhez hasonlóan betalálnia nem sikerült.

Weitner Ádám: Sajnálom, hogy a pálya talaja megnehezítette a csapatom dolgát, a küzdőszellemen, a fegyelmezettségen és a szervezettségen volt a fő hangsúly. Az első félidőben három lehetőségünk adódott, amivel sajnos nem éltünk, mindent egybevetve elégedett vagyok, hiszen nem szabad elfelejteni, hogy a harmadik helyezett otthonában tudtunk pontot szerezni.

Pető Tamás: Mindent megtettünk a győzelemért, a második félidőben közelebb is álltunk hozzá. Le a kalappal mindkét csapat játékosai előtt, hiszen nemcsak egymással, hanem a pálya talajával is meg kellett küzdeniük, ami fizikálisan sokat kivett belőlük. Összességében igazságosnak mondható a döntetlen.

Practical-VLS Veszprém: Héninger – Dobsa, Gulyás (Krebsz 69.), Major, Gálfi, Somogyi, Kovács, Baldauf, Nagy (Keresztes 80.), Vass, Zachán. Edző: Pető Tamás.

Perutz FC: Dénes – Molnár, Nagy, Zsirai, Füredi – Bence, Hanzl (Szalai 86.), Szilágyi (Sandal 58.), Kalász (Iványi 75.), Skriba (Jurik 86.)– Oláh. Edző: Weitner Ádám.




Keresés tartalmaink között

Kérjük adja meg a keresett kifejezés az alábbi mezőben: