Küldj üzenetet

Amennyiben kérdése lenne hozzánk, küldje el nekünk!

Vagy keress információt oldalunkon:

Követés:
PÁPA - KÖZÉLET

Mézes programok a Munkácsyban

Babos Petra | 2021.10.11.

A Munkácsy Mihály Német Nemzetiségi Nyelvoktató Általános Iskolában az elmúlt héten a második évfolyamosok projekthéten vehettek részt, melynek középpontjában a méz állt. A kicsik az egy hét során sokat tanultak a méhek életéről, a méz jótékony hatásáról.

Gergelyné Gabnai Anikó, a 2. b osztályfőnöke a Médiacentrum kérdésére elmondta, színes és programokban gazdag hét áll a résztvevő másodikosok mögött. Az ötnapos rendezvénnyel az volt a szervezők célja, hogy a gyerekek figyelmét felhívják a méz fogyasztásának fontosságára.

– Szinte minden órán szó esett a mézről. Megtanultuk, hogy a méz nagyon egészséges, s azt is, hogy a méhek beporzó munkájára szükség van, hogy a virágból termés, gyümölcs legyen. Olvasásórán mézzel kapcsolatos meséket olvastunk, verseket tanultunk. Rajz- és technikaórán kaptárt, méhecskéket készítettünk, énekórán a mézről daloltunk. A német nemzetiségi órákon pedig német nyelvű dalokat tanultunk, testnevelésórán „mézes” váltóversenyben ügyeskedtek a kicsik – mondta az osztályfőnök, aki hozzátette, a diákok előzetesen gyűjtőmunkát végeztek, otthonról elhozták plüss méhecskéiket.

Gergelyné Gabnai Anikó köszönetét fejezte ki Patyi Attila méhésznek, aki sokat segített a program sikeres lebonyolításban.

A ma délelőtti projektzárón a másodikosok bemutatták a tanultakat, majd közös mézes reggelit fogyasztottak.




Keresés tartalmaink között

Kérjük adja meg a keresett kifejezés az alábbi mezőben: