Küldj üzenetet

Amennyiben kérdése lenne hozzánk, küldje el nekünk!

Vagy keress információt oldalunkon:

Követés:
PÁPA - KULTÚRA

Zsidó Kulturális Napok – A mai előadásra minden jegy elkelt

Pintér-Papp Eszter | 2021.10.11.

Szeptember 19-én a Zsinagógában tartották a Zsidó Kulturális Napok idei rendezvénysorozatának első rendezvényeit, a záróprogram pedig ma este a Pegazus Színházban az „Azt meséld el, Pista!” című előadás lesz, melyre minden jegy elkelt – tájékoztatta hírportálunkat Schmidt Orsolya, a Pápa és Környéke Zsidó Kulturális Hagyományőrző Egyesület elnöke.

– A Zsidó Kulturális Napokat 2018-ban rendeztük meg először, azzal a szándékkal, hogy emlékezzünk a pápai zsinagóga felavatásának szeptember 11-i időpontjára, emellett természetesen az is célunk, hogy ápoljuk azt a hagyományt, ami a pápai zsidóságot jellemezte. Fontos, hogy megjelenjen a tanulás, jelen legyen a felekezetek közti párbeszéd, ami hajdan is jellemző volt a városra, jelenjen meg a zene és a gasztronómia se maradjon ki. A programok szervezésekor mindig gondolunk a gyermekekre, ezért vannak játékos elemek a rendezvényen s nagyon fontos, hogy korosztályi határok nélkül és a felekezetektől függetlenül várunk mindenkit a programjainkra – hangsúlyozta Schmidt Orsolya.

Az egyesület elnökétől megtudtuk, az előadással kapcsolatos egyeztetések miatt alakult úgy, hogy a Zsidó Kulturális Napok idei második alkalmát a mai napon tartják. Este 18.30-tól a Pegazus Színházban Mácsai Pál előadásában láthatják az érdeklődők az „Azt meséld el, Pista’” című, Örkény István életét bemutató darabot.

A Pápa és Környéke Zsidó Kulturális Hagyományőrző Egyesület már tervezi a következő programjait is. Októberben folytatódnak az egyesületi tagok összejövetelei, majd novembertől újra várja az érdeklődőket a Zsidó Szabadegyetem, nem maradhat ki a programok sorából december elején a hanuka sem, márciusban pedig a purim várja az érdeklődőket a Zsinagógában.    





Keresés tartalmaink között

Kérjük adja meg a keresett kifejezés az alábbi mezőben: