Küldj üzenetet

Amennyiben kérdése lenne hozzánk, küldje el nekünk!

Vagy keress információt oldalunkon:

Követés:
PÁPA - KÖZÉLET

Aktívan végzi tevékenységét a német nemzetiségi önkormányzat

Babos Petra | 2021.10.11.

A Pápai Német Nemzetiségi Önkormányzat mai ülésén a képviselők módosították a német nemzetiségi tagozatos elsős diákok Schultüte köszöntésével kapcsolatos határozatot, melyre azért volt szükség, mert kevés lett a költségvetésben erre tervezett összeg, ezért 50.000 forintról 70.000 forintra emelték a támogatás összegét.

A második napirendi pontban támogatták a Munkácsy-iskola igazgatója, Ferenczi Kálmán kinevezését.

Az ülés közmeghallgatással zárult, melyen Pillerné Fódi Ilona elnök tájékoztatta a megjelenteket a 2021. évi programjaikról.

– A Pápai Német Nemzetiségi Önkormányzat a kihirdetett veszélyhelyzetben a járványügyi szabályok betartása mellett 2021-ben is aktívan végzi a tevékenységét. A testület az év során három ülést tartott, melyeken 12 határozatot fogadott el. A tavalyi évben benyújtott pályázatok közül kettő – a 2021. évi nemzetiségi nap megrendezésére, illetve a téli egyházi ünnepekhez kapcsolódó német nemzetiségi programokra beadott pályázatok – eredményes volt. Magyarország Kormánya a Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt-n keresztül mindkét rendezvényt 200-200 ezer forinttal támogatta. A Pápai Német Nemzetiségi Önkormányzat a Veszprém Megyei Német Önkormányzattal közösen 2021. október 9-én, Pápán rendezte meg a német nyelvű szentmisével és egyházzenei koncerttel egybekötött zarándoklatot, amely a Petőfi Sándor Gimnázium aulájában megtartott kulturális bemutatóval zárult. A rendezvény előkészítésében a pápai német képviselők aktívan közreműködtek, a közösséggel kötött együttműködési megállapodás alapján – mondta Pillerné Fódi Ilona, aki hozzátette, a téli ünnepekhez kapcsolódó német nemzetiségi programok keretében az aktuális járványügyi intézkedéseknek megfelelően tervezik megtartani a Márton-napi rendezvényüket a Munkácsy-iskolában. Emellett december 10-ére szervezik a hagyományos adventi hangversenyüket a Szent József-kápolnában. Az önkormányzat 100.000 forint támogatást nyújtott a Munkácsy-iskolában folyó német nemzetiségi oktatás feltételeinek javításához, valamint 70.000 forinttal támogatta az intézmény első osztályos tanulóinak Schultüte ajándékcsomagokkal történő köszöntését – derült ki a beszámolóból.





Keresés tartalmaink között

Kérjük adja meg a keresett kifejezés az alábbi mezőben: