Küldj üzenetet

Amennyiben kérdése lenne hozzánk, küldje el nekünk!

Vagy keress információt oldalunkon:

Követés:
PÁPA - KÖZÉLET

Dínómdánomba utaztak a katolikus iskolások

Pintér-Papp Eszter | 2021.10.12.

M. Kácsor Zoltán meseíró tartott ma rendhagyó irodalomórát a Szent István Római Katolikus Általános Iskola alsó tagozatos diákjainak.

A gyerekek évfolyamonként vehettek részt a mesés dinóbirodalmat és a Zabaszauruszokat megálmodó író foglalkozásán, ahol az olvasásról és az alkotás folyamatáról is szó esett, de játékos feladatok is várták a diákokat.

Szabóné Rózsa Ildikó tanító, a program szervezője a Médiacentrumnak elmondta, nagyon fontos számukra, hogy a kisgyermekeket arra tanítsák, hogy minél többet olvassanak és megszeressék az olvasást. Egy szülő ajánlására jutottak el M. Kácsor Zoltánhoz, elkezdték olvasni a könyveit és arra gondoltak, hogy megismertethetnék a diákokkal is a dinók világát és az is eszükbe jutott, hogy érdekesebb lenne, ha maga az író mutatná be a műveit a gyerekeknek. Ezért felvették a kapcsolatot a szerzővel, aki örömmel jött el ma a katolikus iskolába, ahol négy rendkívüli irodalomórát tartott az alsó tagozatosoknak. – Nem titkolt szándékunk, hogy ezzel a programmal is arra ösztönözzük a tanulókat, hogy még többet olvassanak, talán ezzel is hozzájárulhatunk, hogy még inkább megszeressék az olvasást és azt az élményt, amelyet a könyvek által kapnak – mondta Szabóné Rózsa Ildikó.

– Nekem, mint írónak ezeken az alkalmakon nem az a dolgom, hogy írni vagy olvasni tanítsam a gyerekeket, sőt, még a világirodalmat sem mutatom be nekik. Ezek az órák arról szólnak, hogy egy kicsit megmutassam az alsós diákoknak azt, hogy mit csinál egy író, hogyan készül egy könyv, aztán szépen lassan bevezetem őket az egyik könyvem mesevilágába, és persze eljutunk oda is, hogy miért jó olvasni – mondta kérdésünkre M. Kácsor Zoltán. Az írótól azt is megtudtuk, számára nagy segítség, hogy vannak gyermekei. Fia és lánya voltak, akik elindították a pályán, hiszen mindig írással, főként költészettel vagy szépirodalommal szeretett volna foglalkozni, ám amikor idősebb gyermeke, Vilmos megszületett, elkezdett munkagépekkel kapcsolatos meséket írni – ebből született a Garázs bagázs sorozat és ekkor született meg M. Kácsor Zoltán, a meseíró. Az új történeteket mindig felolvasta gyermekeinek és az ő reakcióit, visszajelzéseit figyelve alakította a cselekményt. A szerző azt is elárulta, hogy a gyerekek már 10 és 12 évesek, már nem szeretik, ha felolvassa nekik írás közben a történeteket, sokkal jobban örülnek, ha megjelenés után elolvashatják édesapjuk legújabb könyvét.

A katolikus iskolás diákok lelkesen vettek részt a foglalkozásokon, örömmel válaszolgattak az író kérdéseire, akinek könyveivel az elmúlt napokban már volt lehetőségük megismerkedni.       

A rendhagyó irodalomórákat követően M. Kácsor Zoltán a lelkes diákok gyűrűjében dedikálta könyveit.


  • Friss hírünk
    ZENE

    A nyelvi határokat átlépő popdíva

    A flamand és szicíliai felmenőkkel rendelkező kanadai énekesnőt, Lara...

    Elolvasom »
    Követés:



Keresés tartalmaink között

Kérjük adja meg a keresett kifejezés az alábbi mezőben: