Küldj üzenetet

Amennyiben kérdése lenne hozzánk, küldje el nekünk!

Vagy keress információt oldalunkon:

Követés:
PÁPA - SPORTSPORT

Pápai futók a SPAR Maratonon

Haraszti Gábor | 2021.10.12.

Kilenc pápai futó vett részt idén a SPAR Budapest Maratonon, a legjobb eredményt egyéniben Derczó Zoltán érte el, aki négy órán belül futotta le a 42 kilométert.

A futóünnep az ország egyik legnépszerűbb szabadidősport-eseménye, melyet 36. alkalommal rendeztek meg október 9-10-én. A versenyre több mint 13300 nevezés érkezett, 75 ország mintegy 1100 külföldi állampolgára regisztrált, 80 százalékuk a maratoni távra. Az első nap a rövidebb távok szerelmeseinek szólt, másnap négy távot rendeztek, melyet az időjárás nem fogadott a kegyeibe, a résztvevők 6-7 Celsius fokban futottak és a táv teljesítése során több alkalommal is égi áldásban részesültek.

A Pápai Futók Csoportja idén is képviselte városunkat, egyéniben dr. Áldozó Tamás, Derczó Zoltán, Szabó Árpád és Gráczia Balázs vágott neki a 42 kilométernek, a Szuperinfo Pápai Páros csapatában Lukács Lili és Pongrácz Barbara, a négyfős Pápai Futónagykövetség alakulatában Gráczia Balázs, Talabér Adrienn, Boros Anikó és Horváth Bendegúz indult.

Városunk polgármestere kicsivel megjavítva tavalyi idejét 4:06:35-ös idővel ért célba, húsz másodperccel korábban érkezett be Szabó Árpád (4:06:15), Gráczia Balázs pedig nyolcvan másodperccel lépte csak túl a négyórás teljesítést, így is 12 percet javított tavalyi eredményén (4:01:21). A leggyorsabb Derczó Zoltán volt 3:58:52-es idejével.

– Egész évben erre a versenyre készültem, meghatározott instrukciók szerint igyekeztem heti négyszer edzeni és a táplálkozásra is figyelni – mesélte Zoltán. – A terv az volt, hogy Áldozó Tamással a négyórás iramfutókat követjük, a 22. kilométernél kicsit elléptünk tőlük, viszont 16 kilométerrel később utolértek, kezdtem kicsit aggódni, hogy nem lesz meg a négy órán belüli időm. 500 méterrel a vége előtt volt még egy kis emelkedő, majd megláttam a „Még 100 méter” feliratot és tudtam: itt már nem lehet nagy baj. A célba érkezéskor hihetetlenül megkönnyebbültem, kitört belőlem mindenféle érzelem. Köszönöm mindenkinek, aki szurkolt, buzdított, Györkös Virágnak a felkészítést.

A csapatok is kitettek magukért, hiszen Lukács Lili és Pongrácz Barbara 3:55:50 alatt ért célba, a Pápai Futónagykövetség csapatának utolsó tagja pedig 4:01:17-nél szakította át a képzeletbeli célszalagot. Minden teljesítőnek gratulálunk! 


  • Friss hírünk
    ZENE

    A Grammy-díjas gospelénekesre emlékezünk…

    Az amerikai gospel előadó és dalszerző, Sandra Crouch (1942-2024) a...

    Elolvasom »
    Követés:



Keresés tartalmaink között

Kérjük adja meg a keresett kifejezés az alábbi mezőben: