Küldj üzenetet

Amennyiben kérdése lenne hozzánk, küldje el nekünk!

Vagy keress információt oldalunkon:

Követés:
PÁPA - KÖZÉLET

Utak, járdák, fák – Lakossági fórum Kéttornyúlakon

Huszár Hajnal | 2021.10.12.

Két tucat kéttornyúlaki lakos gyűlt össze kedden este a faluházban, ahol dr. Áldozó Tamás polgármester és Németh Zsolt, a városrész önkormányzati képviselője fogadta a helyiek felvetéseit a megoldandó feladatokról. Többen javasolták a légvezetékekbe belenövő és áramkimaradást okozó fák visszametszését, túlnőtt fák kivágását, problémaként vetették fel, hogy a falu határában lévő mezőgazdasági területeket a lakóövezet keskeny útjain közelítik meg a mezőgazdasági gépek, de panasz hangzott el a Kéttornyúlak és Borsosgyőr közötti út állapotával kapcsolatban is. Volt, aki a járdafelújítás folytatását kérte, sokan a településen átmenő út forgalmára panaszkodtak és a sebességcsillapításra alkalmas eszközök alkalmazását kérték, de természetesen a Pápa és Kéttornyúlak közötti kerékpárút témája is felbukkant újra, sőt arra is panaszkodtak, hogy van, aki rendszeresen illegális hulladékot helyez el a falu határában.

A fórum után Őri Endre úgy fogalmazott, jó volt a beszélgetés a városvezetővel, sokan várták már ezt a lehetőséget, hogy elmondhassák, milyen munkák elvégzésére lenne szükség a településen. Hozzátette, bízik abban, hogy a problémákat sikerül megoldani.

Németh Zsolt képviselő minden észrevételt feljegyzett, mint mondta, a felvetéseket megvizsgálják és keresik a megoldási lehetőségeket, illetve azoknál a problémáknál, amelyekben nem az önkormányzat az illetékes, felveszik a kapcsolatot az intézkedésre jogosult szervezetekkel.

A városvezető tanulságosnak nevezte a találkozást a kéttornyúlakiakkal, meglátása szerint a fórum arra is jó volt, hogy a helyiek egymás között is egyeztessék véleményüket néhány kérdésben. Hangsúlyozta, a problémák között több is van, melynek megoldása csak első gondolatra tűnik egyszerűnek, de nagyobb beavatkozást igényel.

– A felvetések indokolt beruházásokat tartalmaztak, a nagyobb beruházási igények mellett több probléma a városüzemeltetés kategóriájába tartozik, megint másokhoz hatósági beavatkozás szükséges.

Hozzátette, minden kérés teljesítéséhez körülbelül 300-400 millió forintra lenne szükség, ami jelenleg nem áll rendelkezésére a városnak, de ahogy eddig sok problémát már megoldottak a faluban, folytatni fogják a munkát, számba véve a most elhangzottakat is. A polgármestertől megtudtuk, a következő ilyen munka a településrész buszmegállóinak cseréje lesz, ami hamarosan megtörténik Kéttornyúlakon.





Keresés tartalmaink között

Kérjük adja meg a keresett kifejezés az alábbi mezőben: