Küldj üzenetet

Amennyiben kérdése lenne hozzánk, küldje el nekünk!

Vagy keress információt oldalunkon:

Követés:
PÁPA - KULTÚRA

Csontvázak a szekrényben – Könyvbemutató Tapolcafőn

Babos Petra | 2021.10.13.

Megyeri Judit romantikus krimiket ír. A pápaiak számára ismerős lehet a neve, hiszen tapolcafői származású, Pápán járt iskolába. Tavaly a Jókai Mór Városi Könyvtárban tartotta a Lowdeni boszorkányok című kötetének bemutatóját. A fiatal írónő már az első könyve után sok olvasó szívébe belopta magát, több pozitív kritikát is kapott a közösségi oldalakon. Ismertsége egyre nagyobb, hiszen már nemcsak a közösségi oldalakon lehet róla olvasni, hanem több lapban és magazinban is.

Judit jelenleg Fóton él férjével és kislányával, ám szülei Tapolcafőn laknak. A fiatal hölgy örömmel látogat haza. Így történt most is, hiszen a Tapolcafői Kertbarátkör meghívására a csoport mai összejövetelén mutatta be új könyvét, a Csontvázak a szekrényben című kötetet. 

Megyeri Judit a Médiacentrum kérdésére elmondta, negyedik könyve tavasszal jelent meg.

– A romantikus kriminek azt a válfaját választottam, amelyben inkább a krimin van a hangsúly. A legutóbbi könyvem, a Rózsakői rejtélyek sorozat második kötete. Ez Magyarországon játszódó sorozat, s ebben Rózsakő az a város, amit Pápáról mintáztam – tudtuk meg az írónőtől, aki elárulta, a könyvnek hamarosan lesz folytatása.

– Az első kötetben megjelent mellékszereplők  a második könyv főszereplői. A történet egy magánnyomozó iroda körül játszódik, s a szereplők egy újabb nyomozásban vesznek részt. A második kötetben négy szálon fut a cselekmény, ennek az írása nagyobb kihívást jelentett számomra, de nagyon élveztem – emelte ki az írónő, aki hangsúlyozta, mielőtt nekiállt ennek a regénynek, vázlatot írt, sok kutatómunkát végzett szakemberek és az internet segítségével, s a többit a fantáziájára bízta.

Megyeri Judit elmondta, van egy másik sorozata is, a Felföldi rejtélyek, ami Skóciában játszódik. Reményei szerint tavasszal jelenik meg a második része.

Az írónőtől megtudtuk, a szerkesztőtársával saját kiadót hoztak létre, hamarosan krimiket, thrillereket adnak ki.

A szerzővel Somogyi Zoltán, a Tapolcafői Kertbarátkör elnöke beszélgetett.





Keresés tartalmaink között

Kérjük adja meg a keresett kifejezés az alábbi mezőben: