A terményekért adtak hálát a katolikus óvodában

1003
Fotó: Babos Petra

A Szent Anna Római Katolikus Óvodában hosszú évek óta hagyomány a terményáldás ünnepe. Ilyenkor hálát adnak a Teremtőnek a földi javakért, a teremtett világunk szépségéért.

Tarróné Szücs Zita óvodavezető a Médiacentrumnak elmondta, az óvodások lelkesen készültek a mai ünnepségre, a kicsik egy néptáncos szüretelő játékot adtak elő.

– Ilyenkor hálát adunk, s megköszönjük a Mennyei Atyának a teremtett világot, azt, hogy a világot nekünk ajándékozta. S mivel ez ajándék, megbecsüljük, óvjuk – hangsúlyozta az óvoda vezetője.

A terményeket Salgó Ferenc címzetes esperes, plébániai kormányzó áldotta meg, aki hangsúlyozta, a terményáldó ünnepséget hálából rendezik, hiszen a világot Isten teremtette.

– Ez a világ olyan, mint Isten gyümölcsös kertje, amit az ember számára ajándékozott. Ezt gondozunk is kell. A termények gyümölcsei éltetnek, táplálnak bennünket, nekünk erre vigyázni kell, hogy asztalainkra kerülhessenek. Hálát adunk mindazok munkájáért is, akik művelik a földeket – mondta az atya, aki hozzátette, a kicsiket arra is tanítják, hogy a természetet védeni és óvni kell.

A papesvideke.hu oldalon megjelenő valamennyi írást és képet szerzői jog véd. A cikkek és képek üzleti célú felhasználása kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető a szerkesztoseg(kukac)papaimediacentrum.hu címen. Megértésüket köszönjük!