Küldj üzenetet

Amennyiben kérdése lenne hozzánk, küldje el nekünk!

Vagy keress információt oldalunkon:

Követés:
PÁPA - KÖZÉLET

A terményekért adtak hálát a katolikus óvodában

Babos Petra | 2021.10.14.

A Szent Anna Római Katolikus Óvodában hosszú évek óta hagyomány a terményáldás ünnepe. Ilyenkor hálát adnak a Teremtőnek a földi javakért, a teremtett világunk szépségéért.

Tarróné Szücs Zita óvodavezető a Médiacentrumnak elmondta, az óvodások lelkesen készültek a mai ünnepségre, a kicsik egy néptáncos szüretelő játékot adtak elő.

– Ilyenkor hálát adunk, s megköszönjük a Mennyei Atyának a teremtett világot, azt, hogy a világot nekünk ajándékozta. S mivel ez ajándék, megbecsüljük, óvjuk – hangsúlyozta az óvoda vezetője.

A terményeket Salgó Ferenc címzetes esperes, plébániai kormányzó áldotta meg, aki hangsúlyozta, a terményáldó ünnepséget hálából rendezik, hiszen a világot Isten teremtette.

– Ez a világ olyan, mint Isten gyümölcsös kertje, amit az ember számára ajándékozott. Ezt gondozunk is kell. A termények gyümölcsei éltetnek, táplálnak bennünket, nekünk erre vigyázni kell, hogy asztalainkra kerülhessenek. Hálát adunk mindazok munkájáért is, akik művelik a földeket – mondta az atya, aki hozzátette, a kicsiket arra is tanítják, hogy a természetet védeni és óvni kell.




Keresés tartalmaink között

Kérjük adja meg a keresett kifejezés az alábbi mezőben: