Küldj üzenetet

Amennyiben kérdése lenne hozzánk, küldje el nekünk!

Vagy keress információt oldalunkon:

Követés:
PÁPA - KÖZÉLET

Szijjártó Péter miniszter avatta fel a Böllér-Ker Kft. új raktárépületét (Cikkünket frissítettük)

Huszár Hajnal | 2021.10.15.

Új, 3000 négyzetméteres raktárcsarnokkal bővült a Böllér-Ker Kft. A Böllér cégcsoport legnagyobb árbevétellel rendelkező tagjánál 2020 tavaszán a pandémia miatt jelentős visszaesés történt, ám a cég kihasználva a Kormány versenyképesség-növelő támogatási programját, sikeresen pályázott támogatásra, és az elnyert 278 millió forintos forrás segítségével régi tervét váltotta valóra: új raktárat emeltek a gazdasági társaság saját telephelyén, ezzel kiváltották a régi bérelt külső raktárakat.  A beruházás eredményeként körülbelül 1000 tonna áru biztonságos és korszerű elhelyezése vált lehetővé, ami hozzájárul a cég gazdaságos üzemeltetéséhez és a dolgozók folyamatos foglalkoztatásának biztosításához.

Az új raktárépület ünnepélyes avatóján részt vett Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter, aki a rendezvény előtt szűk körű megbeszélést tartott dr. Kovács Zoltán országgyűlési képviselővel, dr. Áldozó Tamás polgármesterrel és a cég vezetőivel.

Az ünnepségen Pethő Zoltán József, a Böllér Kft. ügyvezető igazgatója ismertette a cég történetét és profilját, valamint a megvalósított legújabb fejlesztést. Mint mondta, 30 évvel ezelőtt családi vállalkozásként alapította a Böllér Kft-t, akkor nem remélte, hogy ezt az utat be tudják majd járni. A cég házi disznóvágáshoz szükséges termékek gyártásával és forgalmazásával kezdte tevékenységét, mára pedig az ország egyik legnagyobb húsipari beszállítójává vált és minden jelentős húsipari cégnek szállít termékeket, a cég bővítésével pedig a sütőipar, a konzervipar és az állateledel-gyártás számára is készít termékeket és kiszolgálja a nagy konyhákat, szállodákat is. A Böllér Kft-t 2009-ben több önálló egységre bontotta, melyből a legnagyobb árbevétellel rendelkező a Böllér-Ker Kft.  Ennek fejlesztésére nyújtott lehetőséget a múlt évi sikeres pályázat. A 2.818 négyzetméter alapterületű, hőszigetelt épület kivitelezése egy év alatt valósult meg, 650 millió forintos költségvetésből. A Magyar Kormány támogatási programja keretében elnyert 278 millió forint vissza nem térítendő támogatás és a saját erő bevonása mellett 278 millió forint hosszú lejáratú hitel biztosította a fedezetet a fejlesztéshez.

Pethő Zoltán József hangsúlyozta, további fejlesztési terveik is vannak, ezenkívül pedig nagy kihívás számukra a generációváltás, hiszen több munkatárssal együtt indultak a cég alapításakor és ma ő a rangidős a vállalkozásban. Szerencsésnek nevezte magát, hogy az életen át felépített céget van kinek átadnia, hiszen mindkét gyermeke a gazdasági társaságnál dolgozik. Ezt a gesztust meg is tette ezen a jeles alkalmon.

– Ebben az ünnepélyes pillanatban szeretném jelképesen átadni a cég és az új raktár kulcsát fiamnak, Pethő Zoltánnak, hogy vigye tovább a vállalkozást. Bízom benne, hogy jó kezekben lesz – mondta.

Ifjabb Pethő Zoltán köszönettel vette át édesapjától a cégvezetést, és úgy fogalmazott, nagy megtiszteltetés és nagy felelősség is ez számára. Kiemelte, a fejlődés mögött mindig az eltökéltség és a jól megválasztott csapattársak állnak.

– Mindig úgy éreztem és láttam, hogy az eredményességünk a családias légkörben és a csapatmunkában rejlik. Minden munkatársunkkal egy hajóban evezünk, közösen dolgozunk, hogy a célokat megvalósítsuk. Köszönöm nekik az elhivatottságot és bizalmat!

Az ügyvezető köszönetet mondott a Kormánynak a pályázati lehetőségért, a finanszírozó banknak a kedvezményes hitelért, valamint a raktárépület tervezőinek, kivitelezőinek a beruházás fizikai megvalósításáért.

– Nemcsak a Böllér Kft., hanem a város életében is nagyon jelentős ez a kormányzati támogatással megvalósult fejlesztés – ezt már dr. Kovács Zoltán országgyűlési képviselő mondta köszöntőjében, emlékeztetve, több vállalkozás is kapott már támogatást a városban és környékén, de a Böllér Kft. az első tisztán magyar családi vállalkozás. Hozzátette, nagyon fontosak az ilyen helyi vállalkozások, mert  itt maradnak örökre, a pápaiakat gazdagítják adójukkal és munkahelyteremtő képességükkel.

Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter beszédében gratulált a Böllér Kft. fejlesztéséhez, elismerően szólt a vállalkozásról és köszönetet mondott a Pethő családnak és a cég minden dolgozójának munkájukért.

Arról is szólt, a koronavírus-járvány nemcsak súlyos egészségügyi, hanem nagyon komoly gazdasági válságot is okozott.  A Magyar Kormány úgy döntött, hogy a tömeges munkanélküliség finanszírozása helyett a munkanélküliség megelőzését finanszírozza. Ezért abban segítették a magyar vállalkozásokat, hogy a koronavírus-járvány nehéz időszakában is tudják növelni kapacitásaikat, tudjanak fejleszteni és meg tudják tartani munkavállalóikat. Ez a stratégia eredményes volt – jelentette ki.

– Soha ekkora szerepet nem töltöttek be a magyar gazdaságban a vidéki, kis családi vállalkozások, mint most és ma egyértelműen ez a szektor adja a magyar gazdaság lelkét – hangsúlyozta.

Az ünnepi köszöntők után a miniszter, az országgyűlési képviselő és a cégvezetők átvágták a nemzeti színű szalagot, majd megtekintették az új raktárépületet, melyet dr. Mail József apát, plébános szentelt fel.

(A miniszter beszédéből további részleteket később közlünk.)





Keresés tartalmaink között

Kérjük adja meg a keresett kifejezés az alábbi mezőben: