Futással emlékeztek Kis Károlyra

2250
Fotó: Haraszti Gábor

Egykori tanítványok, barátok, ifjú futók részvételével hetedik alkalommal rendezte meg a Pápai Futók Csoportja a Kis Károly Emlékfutást. A 2017 szeptemberében elhunyt kiváló atlétaedzőnek emléket állító délutánt az időjárás nem fogadta kegyeibe, ennek ellenére közel hatvanan gyűltek össze a Várkertben, hogy leróják tiszteletüket a mester emléke előtt. A megjelent lelkes csapatot Györkös Virág BSI futónagykövet köszöntötte, aki az esemény kapcsán azt mondta, mint egykori tanítvány, fontosnak tartja, hogy évente legalább kétszer megemlékezzenek az edzőről, és örömét fejezte ki, hogy Karcsi bácsi családja is rendszeresen részt vesz a közösségi futásukon.

–  Márciusban és októberben is hívjuk az emlékezni és mozogni vágyókat. Karcsi bácsinak sok tanítványa még ma is fut, úgy látom, sokan vannak, akiknek fontos, hogy részt vegyenek ezen az eseményen. Örülünk, hogy minden alkalommal Karcsi bácsi gyermekeit, unokáit is a résztvevők között köszönthetjük. Mindenképp sikeresnek értékelem ezt az őszi kezdeményezést is. Összesítve a mai napot, 57 futó összesen 440 kilométert teljesített, szeretném megköszönni mindenkinek a részvételt – tette hozzá a szervező.

Mint megtudtuk, Pápa városa idén is csatlakozott az Országfutás elnevezésű kezdeményezéshez, melynek mottója: Fuss szívből, élj szabadon! A rendezvény célja a minél több kilométer összegyűjtése, de természetesen mindezek fölött nem titkolt cél egy mozgásra ösztönző, egészséges életmódot elmozdító rendezvénysorozat fenntartása. A 12. Országfutás október 16-25. között zajlik, ezalatt az egyénileg kitűzött távot a résztvevőknek a kihirdetett időszakban kell teljesíteniük, futva, gyalogolva, túrázva, bárhol, ahol éppen tartózkodnak. Pápán is gyűjtik a kilométereket, márciusban 94 sportoló összesen 2.970 kilométert futkosott össze, a cél, hogy sikerüljön megdönteni ezt a rekordot.

A papesvideke.hu oldalon megjelenő valamennyi írást és képet szerzői jog véd. A cikkek és képek üzleti célú felhasználása kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető a szerkesztoseg(kukac)papaimediacentrum.hu címen. Megértésüket köszönjük!