Küldj üzenetet

Amennyiben kérdése lenne hozzánk, küldje el nekünk!

Vagy keress információt oldalunkon:

Követés:
PÁPA - KÖZÉLET

Takarékossági kalandpark a Közgázban

Babos Petra | 2021.10.15.

A Pápai Szakképzési Centrum Jókai Mór Közgazdasági Technikum és Kollégium a takarékossági világnaphoz kötődően szervezte meg a Kalandpark a Közgázban című versenyt.

Obermayer Rita, a Pápai Szakképzési Centrum Jókai Mór Közgazdasági Technikum és Kollégium igazgatói feladat ellátásával megbízott igazgatóhelyettes a Médiacentrumnak elmondta, a megmérettetésen öt, nyolcadik osztályos tanulókból álló csapat – Tarczy, Munkácsy,  Szent István és a Weöres-iskolából két csapat – vett részt, s versengett A spórolás mesterei címért. A versennyel az volt a céljuk, hogy a diákok bepillantást nyerjenek az intézményben oktatott szakmákba, s ezáltal a spórolásra ösztönözzék őket.

– A csapatok mindegyike 500 „Közgáz pénz” birtokosaként indult el a saját tanösvényén, hogy teljesítse a feladatokat, egy-egy állomáson a saját pénzüket kockáztatva játszhattak. A tanösvény hat megállóból állt, melyek helyszíneinek fellelésében egy térkép nyújtott segítséget. Az állomásokon különböző játékos, logisztikai és közgazdasági feladatok vártak a tanulókra – tudtuk meg Obermayer Ritától, aki hozzátette, a versenyt előképzettség nélkül is tudták teljesíteni a diákok.

A legjobban a Szent István Római Katolikus Általános Iskola csapata szerepelt, akik egyben elnyerték „A spórolás mesterei” címet, második a Tarczy, harmadik pedig a Munkácsy-iskola csapata lett.





Keresés tartalmaink között

Kérjük adja meg a keresett kifejezés az alábbi mezőben: