Küldj üzenetet

Amennyiben kérdése lenne hozzánk, küldje el nekünk!

Vagy keress információt oldalunkon:

Követés:
PÁPA - SPORTSPORT

Nyugdíjasok megyei kártyaversenye

Babos Petra | 2021.10.15.

Ulti- és römiversenyt szervezett a Nyugdíjasok „Életet az éveknek” Veszprém Megyei Egyesülete, amelyre idén negyvennyolcan neveztek. A kártyapartira a megye több városából is érkeztek csoportos, valamint egyéni indulók. A programnak a Huszár Közösségi Ház nagyterme adott otthont.

Czingler Sándor, az országos és egyben a Veszprém megyei Nyugdíjas Szervezet sport tagozatának alelnöke a Médiacentrumnak elmondta, a szövetségük öt sportágban rendez versenyeket, többek között kártyaversenyt is.

– Pápán évek óta megszervezzük a megyei kártyaversenyt. A mostani megmérettetésre a megye több városából, többek között Veszprémből, Balatonfűzfőről és Ajkáról érkeztek versenyzők, akik ulti- és römijátékban mérték össze tudásukat. A verseny svájci rendszerben zajlott, ezt annak idején a sakkozóktól vettük át – tudtuk meg a szervezőtől.

Polyák István, a Honvéd Bajtársi Klub sportfelelőse elmondta, a klubjuknál rendkívül népszerű a kártyajáték, egyre többen csatlakoznak a csoporthoz. 

– Nagy örömünkre Pápán kezd kialakulni egy kártyás társadalom. A városban a megyei verseny több mint húszéves múltra tekint vissza – árulta el Polyák István, aki hozzátette, ő egyéniben és csoportos kategóriában is indult.

A sportfelelős kiemelte, aki szeretne csatlakozni a kártyaklubhoz, az a Huszár Közösségi Házban vagy a nyugdíjasegyesület irodájában jelentkezhet.

Römi csoportos kategóriában első lett az ajkai Lili Nyugdíjas Klub csapata, egyéniben az ajkai Lakat Lászlóné állhatott a képzeletbeli dobogó legfelső fokára. Az ulti kártyaparti csoportos győztesei a veszprémi Cholnoky Nyugdíjasklub tagjai lettek, egyéniben pedig Szabó Ferenc bizonyult a legjobbnak.


  • Friss hírünk
    Videó
    Múltidéző

    Múltidéző 2024.04.26.

    Események ezen a napon a következő évekből: 2000, 2002, 2006

    Elolvasom »
    Követés:



Keresés tartalmaink között

Kérjük adja meg a keresett kifejezés az alábbi mezőben: