Küldj üzenetet

Amennyiben kérdése lenne hozzánk, küldje el nekünk!

Vagy keress információt oldalunkon:

Követés:
PÁPA - SPORTSPORT

490 perc sport a Refiben

Haraszti Gábor | 2021.10.15.

A Pápai Református Kollégium Gimnáziuma október 16-án és 17-én második alkalommal rendezi meg Exrefis találkozóját, melynek mai, „nulladik” napján a sport játszotta a főszerepet.

Az exrefisek azok a diákok, akik a Pápai Református Kollégium Gimnáziuma újraindítása után végeztek az iskolában. Számukra – 2017 szeptembere után – ezen a hétvégén rendezi meg a gimnázium második találkozóját, a gazdag programsorozatban az intézmény kis és nagy tornatermében a sport, a mozgás is helyet kapott.

– Nagy jubileumhoz érkeztünk idén, iskolánkat 490 éve alapították, az újraindításnak pedig a 30. évébe léptünk, ezért gondoltuk, hogy 490 percnyi sporttal ünnepeljük meg e két jeles eseményt – mesélte Győrvári Gábor testnevelő, szervező. – Több mint negyven exrefis diák látogatott el hozzánk, akik közösen sportoltak a jelenlegi tanulóinkkal. Játékos formában, négy sportágban mérték össze tudásukat, volt labdarúgás, kosárlabda, röplabda és floorball. Úgy láttam, nagyon jó volt a hangulat, öt-tíz éve elballagott diákjaink nagy örömmel tértek vissza az iskolába és közösen, jó hangulatban elevenítették fel a középiskolai élet meghatározó pillanatait.

– Nagyon jó emlékeket őrzök az itt töltött időszakról, az iskolás évek alatt röplabdáztam, atletizáltam és fociztam, a sport pedig a mai napig közel áll hozzám – mesélte Simonné Csemba Ágnes, aki 2008 és 2012 között járt az iskolába. – Úgy gondolom, jó alapokat kaptam a Refiben, ma  pedig már testnevelőként és röplabdaedzőként dolgozom, emellett egy kispályás focicsapatban is játszom. Jó volt újra itt lenni és közösen sportolni a refisekkel.

A rendezvény folytatásában szombaton kiállításokat, előadásokat, gálaműsort rendeznek, a programsorozat zárásaként vasárnap pedig istentiszteletet tartanak.





Keresés tartalmaink között

Kérjük adja meg a keresett kifejezés az alábbi mezőben: