Küldj üzenetet

Amennyiben kérdése lenne hozzánk, küldje el nekünk!

Vagy keress információt oldalunkon:

Követés:
PÁPA - SPORTSPORT

Megérdemelten nyert a Jászberény

Haraszti Gábor | 2021.10.16.

Az NB I/B-s kosárlabda-bajnokság piros csoportjának negyedik fordulójában a Jászberényt fogadta a Conoil KC Pápa. A találkozón a hazaiak sok hibával játszottak, végig futottak az eredmény után, így a vendégek magabiztos győzelmet arattak.

Két, az utolsó másodpercekben elveszített bajnokit követően a csoport egyik favoritja ellen készült a pápai alakulat, ahol Kálmán László már számíthatott Sonyák Béla játékára. A Jászberény két magabiztos sikerrel (Baja, Óbuda) és egy sima Pécs elleni vereséggel várta a feldobást.

Rossz védekezéssel, 2-6-tal kezdte a meccset a Pápa és később sem javult a helyzet, Kálmán László edzőnek már három perc játék után időt kellett kérnie (4-10). Kissé megilletődötten játszottak a hazaiak, sok volt a pontatlanság, a negyed felénél már tíz pont volt a különbség (7-17). Németh triplájával és Murai közelijével zárkózott a PKC, egy 9-2-es szériát produkálva sikerült az első pihenőre négy pontra feljönni (22-26). Sonyák hármasával indult a második etap, ám egy újabb hazai hullámvölgy után (2-8) Kálmán edzőnek ismét magához kellett hívnia játékosait, hiszen sok volt a technikai hiba és a védekezés sem akart összeállni, könnyű ziccereket dobtak a jászberényiek, akik 11 pontos előny tudatában mehettek nagyobb pihenőre (38-49). A harmadik negyedben Hódi hármasával lépte át a félszázat a Pápa, mely ennek ellenére továbbra is futott az eredmény után, aztán pillanatok alatt egy 11-0-s rohanással sikerült visszajönni a meccsbe (55-56). A 26. percben 58-58-at is mutatott az eredményjelző, ám ezután részben a véleményes játékvezetői ítéletek miatt, részben saját hibából nem tudott fordítani a hazai együttes, és a Jászberény innentől már nem engedte ki a kezéből a meccset. Az utolsó játékrészt egy 0-8-as futással tolta meg a Velkey vezette kék mezes alakulat, így az utolsó percekben már csak a különbség mértéke volt kérdéses, végül mindent egybevetve megérdemelten nyert a Jászberény 95-82 arányban.

Conoil Pápa KC – Jászberényi KSE 82-95 (22-26, 16-23, 22-21, 22-25)

Kálmán László: Az idény során most játszottunk a leggyengébben, ennél sokkal többre vagyunk képesek. Sajnos megint pontatlanok voltunk és főleg az első félidőben nagyon sok ki nem kényszerített kosarat kaptunk, ellenfelünk kegyetlenül kihasználta a hibáinkat. A második játékrész már olyan volt, amilyennek lenni kell, de ez kevés volt a sikerhez.

Conoil Pápa KC: Murai 15/3, Németh 10/3, Koma 14, Hódi 11/9, Varga 11/3, cserék: Sonyák 13/9, Horváth 3/3, Németh 2, Lintner 3/3, Kasza, Kocsis, Parcsami. Edző: Kálmán László.

Jászberényi KSE: Velkey 21/9, Rakic 15/3, Olasz 20, Lewis 13/3, Fekete 7/3, cserék: Rosic 14/3, Nagy, Várbíró 2, Homoki 3, Meleg. Edző: Földi Sándor.

A pápai csapat október 22-én 18 órától a Nagykőröst fogadja.





Keresés tartalmaink között

Kérjük adja meg a keresett kifejezés az alábbi mezőben: