Küldj üzenetet

Amennyiben kérdése lenne hozzánk, küldje el nekünk!

Vagy keress információt oldalunkon:

Követés:
PÁPA - KÖZÉLET

Családi nap a betakarítás jegyében

Pintér-Papp Eszter | 2021.10.16.

A Múzeumok Őszi Fesztiválja programsorozathoz csatlakozva családi napra vár minden érdeklődőt ma 10 órától 17 óráig a Kékfestő Múzeum. A Kukorica derce… Szóló szőlő, mosolygó alma… mottójú rendezvényt az őszi betakarítás jegyében szervezték a múzeum munkatársai.

– A mai napra egy különleges programcsomaggal készültünk, amely az őszi terménybetakarításhoz kapcsolódik. Rendezvényünk mottója utal arra, hogy ősszel milyen sokféle terményt takarítunk be és azoknak milyen sokféle a felhasználása – mondta el a programról dr. Méri Edina, a múzeum szakmai vezetője.

A családi nap programjainak egy része a kukoricára fókuszál, ami jelentős szerepet töltött be a paraszti gazdálkodásban és az étkezésben is. A rendezvény résztvevői kipróbálhatják a kukoricamorzsolást, emellett csuhéfigurákat és csutkabábokat is készíthetnek. A kukorica mellett a mai kézműves-foglalkozásokon szerepet kap a gesztenye, de babból, mogyoróból, dióból és makkból is alkothatnak az érdeklődők.

– Múzeumunk számára fontos, hogy részt vegyünk a Múzeumok Őszi Fesztiváljának programsorozatában, hiszen hagyomány nálunk és a városban már jól ismerik ezt a rendezvényt. Célunk, hogy minél több változatos programot szervezzünk a családok és a gyermekek részére, hiszen nemcsak Kékfestő Múzeum, hanem Gróf Esterházy Károly Múzeum is vagyunk, van egy jelentős néprajzi gyűjteményünk. Ehhez kapcsolódóan szeretnénk néprajzi kézműves-foglalkozásokat tartani, melyeken keresztül felidézhetjük és átadhatjuk népi hagyományainkat – hangsúlyozta a szakmai vezető.

A Kékfestő Múzeum családi napja számtalan érdekességet kínál kicsiknek és nagyobbaknak. A szervezők szeretettel várnak mindenkit.     




Keresés tartalmaink között

Kérjük adja meg a keresett kifejezés az alábbi mezőben: