Küldj üzenetet

Amennyiben kérdése lenne hozzánk, küldje el nekünk!

Vagy keress információt oldalunkon:

Követés:
PÁPA - KÖZÉLET

Jótékonyság finom ételekkel és szórakozással

Pintér-Papp Eszter | 2021.10.16.

Már elkészült a Jókai-bableves és a pincepörkölt a Hagyományok Hegyén, az Egy nap a pápai beteg gyermekekért! elnevezésű jótékonysági programon. Juky és angyalai ezúttal is kitettek magukért, akik kóstolták az ételeket, egyöntetűen úgy fogalmaztak, nagyon finom a leves és a pörkölt is. A jó ételhez jó szórakozás is dukál, erről az egész délután tartó színpadi programok gondoskodnak. Az ételekért felajánlott adományokkal a szervezők az Összefogás Pápa Város Beteg Gyermekeiért Alapítványt támogatják.

A rendezvényen megjelenteket dr. Áldozó Tamás polgármester köszöntötte, hangsúlyozva, a szervezők által létrehozott alapítvány rendkívüli körülmények között jött létre. Alapítói, dr. Kovács Zoltán és Gőgös Zoltán az 1 és 2 forintos pénzérmék kivonásakor felhívást tettek közzé az 1 és 2 forintosok gyűjtésével kapcsolatban. Az érméket a Fidesz és az MSZP irodájában gyűjtötték és az így felajánlott összeggel hozták létre az alapítványt, mely a mai napig támogatja a beteg gyermekeket. A városvezető arról is szólt, hogy az alapítvány célja, hogy azoknak a pápai beteg gyermekeknek és családjaiknak nyújtson támogatást, akiknek olyan ellátásra van szükségük, amit a magyar társadalombiztosítás nem fizet, vagy a betegségnek olyan jelentős többletköltségei vannak, ami nem várható el, hogy egy család kasszájából kigazdálkodható legyen. Dr. Áldozó Tamás köszönetet mondott a szervezőknek, az önkéntes segítőknek a mai program megrendezéséért, az alapítvány kuratóriumának pedig a beteg pápai gyermekekért végzett munkájáért.

Pődör László, a jótékonysági nap szervezője a Médiacentrumnak elmondta, az idei már a harmadik jótékonysági rendezvényük, az első évben az Erzsébet ligetben, utána az Esterházy-kastély udvarán, most pedig a Hagyományok Hegyén főztek jótékony céllal. A főzést nagyon sokan támogatták, volt aki alapanyagok felajánlásával, méhészek például 25 üveg mézet hoztak, amit szintén jótékony céllal lehet megvásárolni és a nap fellépői is ingyen vállalták, hogy szórakoztatják a közönséget. A rendezvényen színpadra lépnek a Pápai fiúk, a Ritmus Bt., a Red Roosters, a Kupi Vegyespálinkások, Horváthné Szabó Andrea, a Gráciák, Mészáros Adrián, a Vadvirág Néptáncegyüttes és az RVX együttes. – Mi is látjuk azokat az embereket, akik nem tudnak megvenni egy szemüveget vagy egy gyógyszert és eszünkbe jutott, hogy szervezünk egy jótékonysági programot, hogy segítsünk nekik. Így jött létre ez a jótékonysági főzés, aminek ez a harmadik alkalma és biztos vagyok abban, hogy lesz folytatás – mondta Pődör László.     

Akik szeretnék maguk is megkóstolni az ételeket, még nem késtek el, a szervezők szeretettel várják az éhes adományozókat a Hagyományok Hegyén.  





Keresés tartalmaink között

Kérjük adja meg a keresett kifejezés az alábbi mezőben: