Küldj üzenetet

Amennyiben kérdése lenne hozzánk, küldje el nekünk!

Vagy keress információt oldalunkon:

Követés:
PÁPA - KÖZÉLET

Séta a mellrák ellen – Rózsaszínbe öltözött az Esterházy-kastély

Pintér-Papp Eszter | 2021.10.16.

Az Erzsébet ligetből a Nagytemplomot megkerülve a Fő téren át a rendezvény tiszteletére rózsaszín fényben fürdő Esterházy-kastélyhoz sétáltak a Megújulás Klub hagyományos mellrák elleni sétájának résztvevői ma délután. A menet a klub elmúlt évben ültetett emlékfájánál állt meg, ahol Hörömpöly Imréné, a Megújulás Klub vezetője köszöntötte a megjelenteket s örömét fejezte ki, hogy ilyen szép számban csatlakoztak a kezdeményezéshez.

Lautner Judit, a farkasgyepűi Egészségfejlesztési Iroda vezetője, a Megújulás Klub tagja köszöntőjében köszönetet mondott a Megújulás Klub tagjainak azért, hogy segítik és támogatják egymást, illetve azért, hogy a különböző rendezvényeken betegségüket felvállalva hívják fel a lakosság figyelmét erre a betegségre. – Mellrák. A diagnózis, amitől minden nő retteg. A betegség előfordulási gyakoriságát nézve nem is alaptalan ez a félelem, hiszen az Országos Onkológiai Intézet felmérése alapján hazánkban élete folyamán minden kilencedik, tizedik nő megbetegszik mellrákban – mondta Lautner Judit, majd hangsúlyozta, a korai felismerés és a korszerű módszerek teszik lehetővé, hogy az emlőrák akár teljesen gyógyítható legyen. Fontos az önvizsgálat és a rendszeres szűrővizsgálatok. Figyelnünk kell testünk jelzéseire és ha bármilyen eltérést, szokatlant tapasztalunk az önvizsgálat során, konzultáljunk orvosunkkal! – hangzott el a köszöntőben.

A Megújulás Klub emléktáblát állított az egy éve elültetett japán csüngő cseresznyefánál, mellyel azokra emlékeznek, akik már nem lehetnek köztünk, akik most küzdenek, akik megvívták harcukat és túlélték, valamint mindazokra, akik segítették őket. Az emléktábla alapját Járóka Attila ajánlotta fel a klub számára. Az emléktáblát dr. Bagoly Katalin, a Megújulás Klub patronáló orvosa, Lautner Judit és Hörömpöly Imréné leplezték le.   

A rendezvényen Mező Lászlóné, Gőgös Ada és a Sziles énekcsoport működtek közre. A program végén a résztvevők rózsaszín szívekre írt üzeneteket helyeztek el az emlőrák elleni küzdelmet szimbolizáló fára.   


  • Friss hírünk
    Videó
    Pápa TV híradó

    Híradó 2024.04.26.

    A legfontosabb hírek a városból.

    Elolvasom »
    Követés:



Keresés tartalmaink között

Kérjük adja meg a keresett kifejezés az alábbi mezőben: