Küldj üzenetet

Amennyiben kérdése lenne hozzánk, küldje el nekünk!

Vagy keress információt oldalunkon:

Követés:
PÁPA - KULTÚRA

Jazzformers a kastély udvarán

Pintér-Papp Eszter | 2020.10.17.

Az elmúlt hetekben megismert, a JMSZK koordinálásában megvalósuló TérZene koncertsorozat folytatásaként ma délután a Jazzformers adott kiváló hangulatú koncertet az Esterházy-kastély udvarán.

A kvartett nem először járt Pápán, tavasszal a Filharmónia koncertsorozat keretei közt adtak nagysikerű koncerteket és a tavaszi karanténkoncertek idején is hallhatták a pápaiak a Szalkay Dávid (trombita, ének), Iványi Gáspár (gitár), Bordás Zoltán (dob) és Kiss Attila (nagybőgő) alkotta együttest.

A ma délutáni műsoruk címe Jazz otthon és itthon volt. Ennek megfelelően a Jazz őshazájából, Amerikából származó és hazai szerzeményeket egyaránt hallhattak a zenekedvelők a minikoncerten.

Szalkay Dávidtól megtudtuk, a Jazzformers egy önkormányzati fellépésre alakult 2015-ben, s a produkciójukat övező osztatlan sikeren felbuzdulva határozták el, hogy a formáció tagjai folytatják a közös munkát. A zenekar nagy örömmel jött városunkba, hiszen az idei évben már több alkalommal is találkoztak a pápai közönséggel és mindig nagy örömmel fogadta őket a hallgatóság.

Szalkay Dávid úgy fogalmazott, a maihoz hasonló minikoncertek másféle felkészülést igényelnek, hiszen ez olyan, mint egy sprint, vagy egy ötvenméteres gyorsúszás. Itt azonnal „robbantani” kell és vinni magukkal a közönséget. Ez független attól, hogy éppen hányan vannak, ha tíz ember van, ha több százan hallgatják a zenekart, vagy ha éppen kevesebben vannak a nézőtéren, mint a színpadon, ők akkor is ugyanazt a színvonalat nyújtják.

A TérZene koncertsorozat a jövő szombaton 17 órakor folytatódik, akkor a Berki Kvintettet hallhatják a zenekedvelők az Esterházy-kastély udvarán.

  





Keresés tartalmaink között

Kérjük adja meg a keresett kifejezés az alábbi mezőben: