Küldj üzenetet

Amennyiben kérdése lenne hozzánk, küldje el nekünk!

Vagy keress információt oldalunkon:

Követés:
PÁPA - KÖZÉLET

Rózsaszínbe borult az Esterházy-kastély

Pintér-Papp Eszter | 2020.10.17.

„Most már mindent másként látok. Az életemet. Értékelem a pillanatot, a napsütést, a barátokat, egy finom kávét a közeli kávézóban. Sok mindenre megtanított ez az út, amit bejártam. Már csak pozitívan tekintek a jövő felé, mert tudom, ezután már csak a lehető legjobb jöhet. Még mindig van bennem félelem, ami lehet, mindig meglesz, de nem ez irányítja az életemet. Most már tudom, hogy erős nő vagyok és ebben a küzdelemben csakis én győzhetek.” – idézte a Rózsaszín október kezdeményezés ma délutáni pápai programján egy emlőműtött hölgy szavait Lautner Judit, a farkasgyepűi Egészségfejlesztési Iroda vezetője, a Megújulás Klub tagja.

A mellrák elleni küzdelem egész hónapon át tartón hazai rendezvénysorozatának pápai programját az Esterházy-kastély udvarán, a Megújulás Klub hét közepén elültetett fájánál tartották. Hörömpöly Imréné, a klub vezetője elmondta, a japán csüngő cseresznyefát Lautner Judit és férje ajándékozták a klubnak. A jövő évben táblát szeretnének elhelyezni előtte, mely azoknak állítana emléket, akik már nincsenek közöttünk és azoknak a hősöknek is, akik már túl vannak a nagy küzdelmen és meggyógyultak. A Megújulás Klub vezetője hangsúlyozta, a fa egyúttal a szűrések fontosságára is felhívja a figyelmet. Fontos kiemelni, hogy az emlőrák nemcsak a hölgyeket érinti, a statisztikák szerint minden száz emlőműtött esetből három férfi.

Lautner Judit a megjelentekhez szólva szintén a megelőzés és a szűrések fontosságára irányította a figyelmet. Mint mondta, a mai nap legfontosabb üzenete, hogy mindenkinek el kell menni szűrésre, hiszen ez az egyetlen módja annak, hogy mihamarabb diagnosztizálható és jó eséllyel gyógyítható legyen a betegség.

A programon a Magyar Máltai Szeretetszolgálat Pápai Csoportja ajándékot adott át Hörömpöly Imrénének. A Megújulás Klub vezetője ugyanis a koronavírus-járvány kezdetétől sokat tesz azért, hogy felhívja a figyelmet a maszkviselés fontosságára. Több mint nyolcszáz maszkot varrt meg eddig és többségét ingyenesen adta át többek közt egészségügyi és művelődési intézmények dolgozóinak. A máltai csoport tagjai segíteni szeretnék ebben a munkájában, ezért maszkvarráshoz szükséges anyagokat vásároltak és ezekből állítottak össze egy csomagot Hörömpöly Imréné számára.

A program végén a megjelentek rózsaszín szívekre és szalagokra írt üzeneteket akasztottak az emlőrák elleni küzdelmet szimbolizáló fára, majd együtt tekintették meg az Esterházy-kastély két napon át látható rózsaszín kivilágítását, mely szintén az emlőrák elleni küzdelemre hívja fel a figyelmet.     


  • Friss hírünk
    ZENE

    A Grammy-díjas gospelénekesre emlékezünk…

    Az amerikai gospel előadó és dalszerző, Sandra Crouch (1942-2024) a...

    Elolvasom »
    Követés:



Keresés tartalmaink között

Kérjük adja meg a keresett kifejezés az alábbi mezőben: