Küldj üzenetet

Amennyiben kérdése lenne hozzánk, küldje el nekünk!

Vagy keress információt oldalunkon:

Követés:
PÁPA - SPORTSPORT

Győzelmi esélyt szalasztott el a Perutz

Haraszti Gábor | 2021.10.20.

Az NB III-as labdarúgó-bajnokságban legutóbbi találkozójához hasonlóan 1-1-re végzett a Perutz FC, a pápaiak a 13. fordulóban Felcsúton osztoztak meg a pontokon a Puskás Akadémia II. alakulatával, ám a helyzetek alapján a vendégek győzelmi esélyt szalasztottak el.

A hazaiak három nappal korábban a Sopron legyőzésével hétmeccses nyeretlenségi sorozatot zártak le, míg a Perutz egy emlékezetes, két kiállítást hozó Bicske elleni döntetlennel hangolt a hétközi derbire. Öt helyezés, ugyanakkor mindössze egy pont állt a felek között Kubicsek Máté kezdő sípszava előtt.

Agilisan kezdett a Perutz, nem hagyta kibontakozni ellenfelét, ami helyzetekben mutatkozott meg. A 10. percben Szilágyi és Skriba játszott össze, utóbbi lövése kevéssel kerülte el a jobb sarkot. Az első negyedóra végén Szilágyi lekészítését Hanzl lőtte a keresztléc fölé. Jól mutatja a pápaiak szervezettségét, hogy Dénesnek az első félidőben nem volt védenivalója, nem úgy kollégájának a másik oldalon. Kiss a 22. percben vetődve védte Skriba átlövését, majd Szalai centerezése pörgött le a lövés pillanatában Szilágyi lábáról. A 29. percben góllá érett a pápai fölény, Hanzl húsz méterről lőtte ki a bal sarkot, a Puskás kapusa hiába nyújtózkodott, csak beleérni tudott a pontos lövésbe, 0-1. A félidő lezárásaként Hanzl vette észre a kint álló Kiss kapust, félpályás ívelése nem sokkal hullott mellé. Jót tett a hazaiaknak a szünet, hiszen a második játékrészben egyre többször jutottak el Dénes kapujáig. A 65. percben Szalait buktatták a tizenhatoson belül, ám Kubicsek sípja néma maradt. Három perccel később Molnár talált öt méterről a hálóba, ám les címén a játékvezető érvénytelenítette a találatot. Tíz perccel a lefújás előtt egyenlített a Puskás, Nahirnij kevergetett a bal oldalon, majd a hosszúra ívelt, ahol Molnár közelről a léc alá bombázott, amivel kialakult az 1-1-es végeredmény.

Nagy Ádám: A játék képe alapján elégedett vagyok az egy ponttal. Az első félidőben borzasztó felfogásban játszottunk, de a második játékrészre sikerült feljavulnunk. Értékes pontnak tartom a mait, hiszen a Perutz egy jó csapat, ha a második félidei játékot nézem, reális a döntetlen.

Weitner Ádám: Az első félidőben remekül játszottunk, a gól mellett legalább hat helyzetünk volt, lezárhattuk volna a meccset. A második játékrészben átengedtük a területet a Puskásnak, meddő mezőnyfölényük volt, helyzet nélkül. A félidő felénél kijött, hogy vasárnap 25 percet nyolc mezőnyjátékossal játszottunk, elfáradtunk, és a Puskás talált egy gólt. A végén megpróbáltunk mindent, de nem sikerült. Négy meccs óta nem kaptunk ki, de ezután a meccs után is van hiányérzetem.

Puskás Akadémia II. – Perutz FC 1-1 (0-1)

Felcsút, Pancho Aréna. V.: Kubicsek. Puskás Akadémia II.: Kiss – Kicsun (Janyickij 62.), Krpic, Magasföldi (Alaxai 87.), Szabó V. (Szabó 46.), Nagy Z. (Fodor 75.), Gazdag, Mayer, Vita, Nahirnij, Papp. Edző: Nagy Ádám.

Perutz FC: Dénes – Molnár, Bence, Zsirai, Füredi – Köles, Iványi (Jurik 87.), Szalai (Rátonyi 75.), Szilágyi – Skriba (Mogyorósi 80.), Hanzl. Edző: Weitner Ádám.

A pápai csapat október 24-én 16 órai kezdéssel a ZTE II-t látja vendégül.





Keresés tartalmaink között

Kérjük adja meg a keresett kifejezés az alábbi mezőben: