Küldj üzenetet

Amennyiben kérdése lenne hozzánk, küldje el nekünk!

Vagy keress információt oldalunkon:

Követés:
PÁPA - KÖZÉLET

Nyertes pályázatok, könyvkiadás a Gyermekjóléti Alapítvány szervezésében

Babos Petra | 2021.10.20.

A Gyermekjóléti Alapítvány a Kék-Fehér Könyvkiadó gondozásában 2021-ben több könyvet jelentetett meg. Ezeket tegnap délután mutatta be Rátz Ottó, a Gyermekjóléti Alapítvány elnöke.

– A bemutatott kötetek mind külcsínben, mind tartalmában rendkívül igényes és tartalmas kiadványok. Büszkén mondhatom, hogy gyakorlatilag havonta adtunk ki könyvet ebben az évben – Zubály Bertalan: Ajakról Záhonyon át Bécsig című könyvét a szerző maga finanszírozta, a Szőlőfalum Ajak című kiadványt pályázati támogatás  révén sikerült megjelentetni. Egyéb kiadványaink, mint a Muzsikál a lélek 2021 antológia és a „s olyan jó szeretettnek lenni” Szerelem, szeretet e-antológia az alapítvány finanszírozásában jelentek meg – hangsúlyozta Rátz Ottó.

Rátz Ottó ezt követően több nyertes pályázatukról is beszámolt. Kiemelte, a III. Kárpát-medencei földrajz-történelem nemzetközi tanulmányi versenyt és A szabadság arcai 1848-1956 című nemzetközi tanulmányi versenyt, amelyek rendkívül sikeresek voltak, a felhívásuk több száz tanulóhoz eljutott. A résztvevők között voltak felvidéki, kárpátaljai, erdélyi tanulók is. A sikeres tanulmányi pályázatok folytatódnak, az Emberi Erőforrások Minisztériuma és az ELTE Márton Áron Szakkollégium ebben a tanévben is támogatja az alapítvány tanulmányi és ismeretterjesztő munkáját.

– Áldás a magyarra címmel szervezett egy éven át kulturális, közművelődési programokat a Gyermekjóléti Alapítvány. A pályázatot a Nemzeti Kulturális Alap támogatta. A program célkitűzése a magyarságtudat fejlesztése, a nemzeti-keresztény értékrend erősítése volt. A megvalósított gazdag és színes programok – szakmai műhelymunka, konferencia, művészeti és irodalmi pályázatok – mind ezt a célt szolgálták. Nyáron két nemzetközi művészeti tábort szerveztünk Ajakon, ahol ukrán, lengyel, erdélyi magyar művészek vettek részt – zárta gondolatát Rátz Ottó.




Keresés tartalmaink között

Kérjük adja meg a keresett kifejezés az alábbi mezőben: